Power Egg – dron, jaký jste ještě neviděli

Včera jsme představili WasteShark, mořský dron schopný čistit oceány. Před časem tu byl Fleye, osobní robotický dron pro každého. A dnes se podíváme na jedinečný osobní létající asistent Power Egg.

Cena dronu Power Egg: $1288 při předobjednání, v přepočtu asi 32 000 Kč.
foto: Power Vision

Pekingský výrobce dronů Power Vision přichází s radikálně odlišným pojetím dosud zajetých „čtyřvrtulí“ neboli „quadcopters“. Dvoukilové létající vajíčko má velikost zhruba rugbyového míče.

Hlavní výhodou dronu Power Egg je, že vrtule i přistávací podpěry lze schovat zpět do samotného vajíčka. Vespod je dron vybaven 4K kamerou a uvnitř se nachází baterie o kapacitě 6400 mAh.

Power Egg umí létat jak venku, kdy se dokáže držet poblíž svého majitele, tak i uvnitř, kde využívá sonar a rozpoznávání vzorců při snímání povrchu.

Další výjimečností dronu je, že ho lze ovládat jak za pomoci klasického ovladače, tak i něčím, co se podobá pohybovému ovladači herní konzole Wii. Tento ovladač je určen především začátečníkům.

Dron Power Egg vydrží ve vzduchu až 23 minut, dosah vysílače je až 5 km a max. rychlost 13 m/s. Dron má i některé autonomní funkce, například mu můžete nastavit dva body, mezi kterými má cestovat.

8 Comments on “Power Egg – dron, jaký jste ještě neviděli”

        1. Ty jseš fakt vtipnej. Proč bych si měl zametat když jsem
          Ty jseš fakt vtipnej. Proč bych si měl zametat když jsem nenapsal nic špatného?

          Ty jsi kritizoval tento web za to že neuvede u baterie napětí, což samo o sobě není žádná chyba a navíc tento web není žádný extra technicky zaměřený, takže to zde není vůbec nutné.

          Ale naopak když už někoho kritizuješ tak alespoň nepíšu takový blbosti jako že Wat je jednotka energie.

          A tvoje vysvětlení proč se žárovka udává ve wattech je fakt hodně dobrý vtip, budu ho šířit dál, to se všichni nasmějou až se za břicho budou popadat.:-)))))))))))))))

          Abych ti ušetřil hledání na googlu když už ani to neumíš. Tady je to vysvětleny i pro ty méně chápavé:

          http://www.vitejtenazemi.cz/cenia/index.php?p=jednotky_energie_a_vztahy_mezi_nimi&site=energie

Napsat komentář