Nejrychlejší elektroauto na světě: elektrická Corvette

Americká společnost Genovation přestavěla vůz Corvette Z06 na elektrický pohon. S vozem Genovation GXE aktuálně zlomili rekord pro nejrychlejší auto, které může běžně jezdit po silnicích.

Nejrychlejší auto na světě: přestavěný elektromobil Genovation GXE
foto: Genovation

Už před časem dosáhli Genovation se svou elektrickou korvetou slušné rychlosti 186.8 MPH (300 km/h). Aktuálně se jim ale podařilo zvýšit max. rychlost na 205,6 MPH (330 km/h).

Rekordní jízda se uskutečnila na přistávací dráze v Kennedy Space Center na Cape Canaveral na Floridě. Auto je vybaveno 44kWh baterií s dojezdem 210 km na jedno nabití.

Samozřejmě ne max. rychlostí. Výkonově se elektrická korveta pohybuje přes 600 koní. Firma chce auto nabídnou komerčně v omezené výrobní edici.

Electrek.co

30 Comments on “Nejrychlejší elektroauto na světě: elektrická Corvette”

    1. Navinari namirili zase
      Navinari namirili zase jednou na emotivni slabou stranku motoristu. E10 nenici motory, ale muze poskodit tesneni, hadicky a membrany. Takze kdyz se vymeni nekolik decimetru hadicek a nekolik malo tesneni plus membrana v benzinovem cerpadle, je vse vyresene. Nejvetsi problem by mohl byt u membrany cerpadla. Nahradni membranu z rezistentniho materialu se bude spatne hledat. Nektere benzinove nadrze muzou byt take postizeny. Ale prevazne se jedna o auta pred r.v. 2000.
      No nic, ja jezdim na elektrinu a v nouzi dieslu, tak muzu klidne spat.
      Prevzato z nemeckeho webu:

      BMW: Alle Modelle sollen laut Hersteller E10 vertragen.
      Ford: E10 Freigabe für alle Modelle mit Ausnahme bestimmter Baujahre des Mondeo.
      Mercedes-Benz: Fahrzeuge vor Baujahr 1985 sind grundsätzlich nicht für E10 geeignet. Eine eingeschränkte E10 Verträglichkeit kann es bei Modellen mit CGI-Direkteinspritzung bei C- sowie CLK-Klasse zwischen 2001 und 2005 geben.
      Opel: Einige Modelle der Baureihen Signum, Vectra und Zafira vertragen kein E10.
      Peugeot-Citroën: Uneingeschränkte E10 Verträglichkeit ab Baujahr 2000.
      Renault: Die meisten Modelle ab Baujahr 1997 sollen E10 vertragen. Einschränkungen gibt es bei den großen Renault bis Baujahr 2002.
      Toyota: Mit Ausnahme einiger Avensis-Modelle E10 Verträglichkeit ab Baujahr 1998.
      VW: Komplizierter wird es bei den Modellen von Volkswagen. Bestimmte Typen der Baureihen VW Golf/Bora, Lupo, Polo und Touran aus den Jahren zwischen 2001 und 2006 sollen laut Hersteller nicht uneinschränkt für den E10 Kraftstoff geeignet sein.

  1. Nadpis je skutočne
    Nadpis je skutočne nesprávne. Najrýchlejšie auto sveta ktoré môže jazdiť po verejnej cestnej komunikácii je asi Bugatti Veyron SS alebo možno Venom GT alebo Koenigsegg One 1 všetky zvládnu nad 430km/h
    Osobne nerozumiem prečo nikto nepostavil elektrické auto ktoré pojde nad 400km/h nemôže to byť problém.
    Dokonca nerozumiem prečo Tesla nesprávý aspoň jedno auto na ktorom správy prevod na maximálku presahujúcu 300km/h len tak ako reklamu ako zábavku že to dokáže

    1. Z nuly na sto prej kolem 3
      Z nuly na sto prej kolem 3 vteřin. http://www.autoblog.com/2016/03/14/genovation-corvette-gxe-electric-mini-doc-top-speed-record/
      TESLA by mohla pohodlně lépe zpřevodovat Sko na vyšší rychlosti. Vyházet zbytečnou zátěž a nechat si udělat nějaké části z karbonu (vylehčit) … ideálně potom kdyby vyměnili ještě ten slabý motor vpředu za ten silný co mají vzadu a tradáá.

Napsat komentář