Tesla si zaregistrovala obchodní značku pro Model 3

Automobilka Tesla Motors si zaregistrovala obrazovou ochrannou známku ☰ označující Tesla Model 3/☰. Auto bude představeno 31. března 2016.

Oficiální název pro třetí prodejní elektromobil Tesla Motors zní „Tesla Model ☰“
foto: Tesla

Elektromobil Tesla Model 3 se původně měl jmenovat „Tesla Model E“. Kvůli problémům s automobilkou Ford nakonec v Tesla Motors museli sáhnout po trojce.

Zaregistrované logo třetího elektromobilu v současné nabídce ale písmeno „E“ nápadně připomíná. Auto se tedy bude jmenovat oficiálně Tesla Model ☰. Tři horizontální linky jsou stejné, jaké samotná Tesla používá jako písmeno E ve svém logu.

Elektromobil Tesla Model 3 si první budou moct zarezervovat Australané. Dva dny před otevřením rezervacíu Tesla Store v Sydney vyčkává a kempuje první zájemce – Andreas Stephens.

Tesla Model 3 nabídne cenu $35 000, dojezd přes 320 km a nabíjení v síti nabíjecích stanic Supercharger. Hlavním konkurentem bude Chevrolet Bolt, který přijde na trh už koncem letošní roku. Dodávky Modelu 3/☰ přitom začnou až na konci roku 2017.

Nyní se živě spekuluje, zda se sejde 100 000 rezervací na Tesla Model ☰ během 24 hodin. Rezervovat bude možné v 221 obchodech Tesla Store po celém světě a také online. Aby rezervace platila, je nutné složit vratnou zálohu v hodnotě 1000 euro (v Evropě).

InsideEVs

31 Comments on “Tesla si zaregistrovala obchodní značku pro Model 3”

  1. Srát na Ford, absolutně to
    Srát na Ford, absolutně to nechápu, proč to dělají přes uniznak či co za paznak to je. Doufám že to tak nebude, jasně, každý bude psát E ale už teď je zažitá 3. Je v tom bordel, to se nemělo stát. Co by se stalo. Model E je minulost, nemůže mít právo na název věčně když žádný model E v současnosti takto pojmenovaný není.

                1. en.wikipedia.org/wiki/Ford_Mo
                  en.wikipedia.org/wiki/Ford_Model_C

                2. en.wikipedia.org/wiki/Ford_Mo
                  en.wikipedia.org/wiki/Ford_Model_F

                3. en.wikipedia.org/wiki/Ford_Mo
                  en.wikipedia.org/wiki/Ford_Model_U

                4. ja nevim co ta tesla blbne
                  ja nevim co ta tesla blbne 😉

                  Nejlepší bude MODEL 3 !!

      1. žádný SEXY neexistuje
        žádný SEXY neexistuje pouze SX☰Y to není moc SEXI takže logicky by 3jka mohla převálcovat BMW 3jku a nelpět tudíž na pitomím znaku ☰ protože se tomu autu stejnak bude říkat 3jka a nikoli Éčko 😉 A kde sem byl? za kaktusem!! mnohem blíž fremontu než ty 😀

Napsat komentář