Tesla Supercharger už nejspíš roste u Humpolce

Nedávno jsme psali, že první český Tesla Supercharger už se staví v Praze na Vídeňské. Z veřejně dostupných zdrojů plyne, že se tam SC skutečně staví, ale nejspíš to ještě potrvá. Stavba Superchargeru u Humpolce už je mnohem dál.

U čerpací stanice Benzina na 90. km dálnice D1 u sjezdu na Humpolec roste rychlonabíjecí stanice Tesla Supercharger.
foto: Stefan Moeller

UPDATE: 30.3.2016 16:30: Jaromír Marušinec, předseda Asociace elektromobilového průmyslu, potvrdil, že k dispozici bude 6 stojanů, tj. 3 duální nabíječe Tesla Supercharger, a k tomu 6 míst pro nabíječky E.ON – CHAdeMO, Combo a Mennekes.

UPDATE 29.3.2016 14:07: podle informací od lidí přímo na stavbě by mělo na místě vzniknout 6 nabíjecích stanic Tesla Supercharger a dalších 6 nabíjecích stanic ostatních standardů (pravděpodobně CHAdeMO+CSS)

Z několika zdrojů nám došly čerstvé informace o tom, že u čerpací stanice Benzina u Humpolce na 90. kilometru dálnice D1 směrem na Brno probíhají stavební práce. A vše nasvědčuje tomu, že se tam staví rychlonabíjecí stanice Tesla Supercharger.

To potvrzuje dřívější spekulace o tom, že čerpací stanice Benzina nabídnou rychlonabíječky Tesla. A také kuloární informace, že právě v prostoru u čerpací stanice Benzina na 90. km dálnice D1 směrem na Pelhřimov by SC mohl vzniknout.

Stavba se v současné době nachází ve stadiu výkopových prací, staví se už asi tři týdny. Stavbu zajišťuje firma Pozemní stavby Brno. Pracovníci benzinky potvrzují, že se jedná o nabíjecí stanici pro elektromobily, ale žádné podrobnější informace nevědí.

O tom, že se jedná Supercharger velmi dobře vypovídá fakt, že se na místě nachází osm vykopaných obdélníkových jam zhruba 2,4 x 1,4 m, rozmístěných tak, aby u každé mohlo vzniknout také parkovací stání.

auto rychlo-nabíjecí stanice Tesla Supercharger Humpolec čerpací stanice Benzina

foto: Stefan Moeller

Další indícií, která poukazuje na to že jde o nabíjecí stanici Tesla Supercharger pro elektromobily Tesla Model S, Tesla Model X a brzy i Tesla Model 3, je fakt, že na oficiální mapě Superchargerů se na daném místě objevil šedý „stavební“ špendlík.

Stefan Moeller, Jaroslav Velcer

91 Comments on “Tesla Supercharger už nejspíš roste u Humpolce”

  1. Na Vystrkově 90.km D1 (#06)
    Na Vystrkově 90.km D1 (#06) již roste tráva a stromy!
    Dnešní návštěva místa, nelze již hovořit o staveništi, přinesla příjemné překvapení. Nebýt mobilního oplocení, tak by se daly vyzkoušet zajímavé lavičky z pořádného masivu, jejichž nohy mají tvar jako zastřešení do V.
    Ještě něco málo dodělávaných drobností a stavební kolaudace může proběhnout. Pak již jen zbývají stojany.
    Zajímavostí je, že SC nemají vyvedeny kabely, asi na to musí být speciál.
    Několik nových foto zde.
    Pokračování příště…

  2. Vystrkov DS&SC 90.km D1
    Vystrkov DS&SC 90.km D1 (#05). S větším časovým odstupem jsem se zajel podívat na stavbu. Bylo to v pracovní dobu a čile se tam pracovalo. Tři pánové od dodavatele stavby, jež tam byli na kontrole, rádi přijmuli nabídku krátké jízdy v EV.
    Než popisovat tamní stav, lepší shlédnout foto zde.

    Navíc jedna úvaha: stojan DS bude pravděpodobně na úrovni předních dveří EV zajetého pozadu pod přístřešek (což bude jakési harakiri) a tak my, co máme konektory vpředu, to bude doufejme s kabelem vycházet.

    1. No, jestli dobře počítám
      No, jestli dobře počítám na této fotce od ePavla, tak pro DS tam vidím 4 vývody a 5 stání.

      Takže pro EV s konektorem vzadu budou 2 možnosti:
      – konektor vpravo (např. e-UP) + stojan vpravo v úrovni předních dveří
      – konektor vlevo (např. iOn) + stojan vlevo v úrovni zadních dveří
      V praxi známe všichni od normálních benzínek přetahování pistole na opačnou stranu, ovšem v tomto případě u EV bude hodně záležet na délce kabelu.

      Pro EV s konektorem vpředu to bude víceméně jedno za předpokladu, že od stojanu bude dostatečně dlouhý kabel.

      Bude taky záležet, kolik se v dané chvíli sejde EV, tedy kolik stání bude obsazených a kolik volných. Řekl bych, že pokud o bude aspoň trochu možné, tak EV budou k DS najíždět „po čumáku“. Otáčet a zacouvávat do šikmého stání a pak z něj zase vyjíždět by bylo dost komplikované a nepraktické.

Napsat komentář