Tesla Powerwall jen v 6kWh verzi, první jsou už v Česku

Kalifornská společnost Tesla Motors už dnes není jen výrobcem převratných elektromobilů. Nabízí také domácí baterie pro ukládání elektřiny Tesla Powerwall.

Kdo by nechtěl mít v garáži elektromobil Tesla Model S a domácí baterii Tesla Powerwall?
foto: Tesla

Podobně jako Tesla Motors upravuje nabídku svých elektromobilů Tesla Model S co se týká kapacity baterii, pracuje i s domácím úložištěm Powerall.

Domácí baterie Tesla Powerwall se nedávno začaly kompletovat v giga-továrně Tesla nedaleko města Reno v Nevadě. Poměrně v tichosti ale z nabídky zmizela 10kWh verze domácího úložiště a zůstala pouze s kapacitou 6,4 kWh.

Mluvčí Tesly potvrdili, že o 10kWh verzi byl minimální zájem a celkově šlo o spíše rozporuplnou nabídku. Cena domácí baterie Tesla Powerwall o kapacitě 6,4 kWh zůstává $3000, výkon činí 3,3 kW při voltáži 350 V – 450 V. Lze připojit na jedno- i třífázové obvody.

První domácí baterie Tesla Powerwall se nedávno objevily v Německu a jsou už dokonce také v Česku. O jejich instalaci se stará společnost SolWin.

Ideální je kombinace domácí baterie Tesla Powerwall a , ale není podmínkou. Lze ji využít prostě jen k nákupu levné elektřiny přímo ze sítě.

Tesla

16 Comments on “Tesla Powerwall jen v 6kWh verzi, první jsou už v Česku”

        1. Ozana ak si si nevsimol tak
          Ozana ak si si nevsimol tak pri poslednej ekonomickej krize na slovensku vsetky automobilky u nas zvysovali vyrobu takze to co si napisal je hotovy blud. Vzdy lepsie pre Slovensko vyvazat automobily s velkou pridanou hodnotou ako vyvazat toaletny papier. Cim viac automobiliek tu bude tak tym to pre nich bude lacnejsie lebo tu velku siet dodavatelov pre automobilky u nas zavidi cely svet. bodka.

  1. Jestli jsem to pochopil tak
    Jestli jsem to pochopil tak ta 10kWh verze nebyla určena pro každodenní použití, ale jako záloha pro případ výpadku energie. Tj. neměla garantovánu tak vysokou cyklickou životnost?

    Co se týče těch 6,4kWh tak předpokládám, že jde pouze o upřesnění že těch 6,4kWh je skutečně využitelná energie a plná kapacita zůstala 7kWh. (Ono to tak bylo myslím vždy, akorát informace o využitelné energii byla uvedena pouze v katalogu, teď je to oficiální informace, neboť i v letáku se výslovně objevilo že 6,4kWh je 100% DoD).

Napsat komentář