Tesla Model 3 si první budou moct zarezervovat Australané

Automobilka Tesla Motors zveřejnila oficiální podrobnosti týkající se rezervace elektromobilu Tesla Model 3. Upřednostní například stávající majitele vozů Tesla.

Logo elektromobilu Tesla Model 3 jasně naznačuje, že původně skutečně chtěl auto prodávat jako „Model E“. Ale nevydařilo se.
foto: Tesla

Mánie kolem rezervací „levného elektromobilu“ Tesla Model 3 se rozjíždí naplno a Tesla Motors klidní situaci oficiálními informacemi.

Rezervace pro Model 3 začnou celosvětově 31. března. To znamená, že první si budou moct auto zarezervovat Australané. Rezervační poplatek je různý, dle regionu. V je to $1000, v CAD$1000, v €1000, v £1000, ve 10 000 švédských korun, v AUD$1500, v ¥150,000.

Dále bude možné auto rezervovat také v , , , , a . Jde o návratnou zálohu při zrušení rezervace.

Rezervace v místním obchodě Tesla Store bude možné dělat hned po otevření, rezervace online od 20:30 pacifického času, takže od brzkého rána dalšího dne našeho času.

Pro každý region bude existovat samostatná fronta. A jako poděkování stávajícím majitelům elektromobilů Tesla Model S a Tesla Model X budou tito při dodávkách aut upřednostněni.

Výroba elektroauta Tesla Model 3 by měla začít na konci roku 2017. Plnění dodávek pak začne od severoamerického západního pobřeží a budou pokračovat dál na východ. Jakmile se výroba navýší, začnou i dodávky do Evropy, Asie a Pacifiku a trhů s řízením na pravé straně.

„Nemůžeme se dočkat až vám ukážeme na čem jsme pracovali,“ píše na závěr Tesla s odkazem na odhalení Tesla Model 3, které se odehraje v Los Angeles dne 31. března ve 20:30 tamního času, tedy v pátek ráno našeho času.

Tesla

38 Comments on “Tesla Model 3 si první budou moct zarezervovat Australané”

  1. Tak sa nám to
    Tak sa nám to blíži.
    Čiže budeme mocť objednať už vo štvrtok asi od rána bez toho aby sme auto videli čo sa ešte dá určite bude krásne. Technické informácie budú dobre.
    A ešte v ten deň na večer ju budeme vidieť cez net a predpokladám že na druhý deň si budem mocť ešte nakonfigurovať detaili nie ?

  2. Hm no neviem odkial beriete
    Hm no neviem odkial beriete tu konstantu 2 roky, ale podla mna bude trvat minimalne 3 roky kym sa model 3 objavi v EU a to len v pripade, ze celu vyrobu zase z nejakeho dovodu neodlozia. Staci sa zamysliet nad poctom potencionalnych kupujucich v USA, ktory bude podstatne vacsi ako pri S alebo X. V tomto ma Tesla obrovsku nevyhodu kedze vyraba len v USA. Chevrolet na druhej strane moze Bolta veselo vyrabat v EU pod zastitou Oplu.

      1. Neviem no pri vsetkych
        Neviem no pri vsetkych clankoch tu som v diskusii videl prave 2 roky tak by ma nejak zaujimalo z coho tento odhad vznikol…

        Model 3 production is scheduled to begin in late 2017. When production begins, we will begin deliveries in North America starting on the West Coast, moving east. As we continue to ramp production, we will begin deliveries in Europe, APAC and right-hand drive markets.

        Toto je 3 dni stare info, z oficialneho webu Tesly, z ktoreho mi vychadza, ze ak to bude masovka ako sa ocakava, tak skor ako zaciatkom 2019 v EU nebude.

  3. Ja bych se trochu klidnil s
    Ja bych se trochu klidnil s těma výlety do Vídně. Podle mě silně přeceňujete pořadí registrace a podceňujete to v jaké výbavě si auto předobjednáte. Já si Teslu objednám vklidu doma v plné palbě a budu v ní sedět dřív než k vám dorazí váš holobyt 🙂 Ok, tohle bylo jen na nasrání, teď k věci. Zajímalo jaký bude mít vliv právě to v jaké výbavě si auto člověk objedná? Už víme, že lepší výbavy půjdou k lidem dřív, ale netuší někdo co tohle „dřív“ může znamenat v praxi?

      1. No jak tu někdo postoval
        No jak tu někdo postoval že 96/96kW motor a 515 dojezd, tedy asi čtyřkolka bude 45000 dolarů tak bych to asi kvůli Jeseníkům vzal. Ale zase raději bych SUV a snad bude větší nebo aspoň stejné jako Duster. To máme 1035tis a DPH mě nezajímá při kurzu 23 za dolar. Možná nějaká blbost v příplatkové výbavě a kilo max. kilo a půl půjde nahoru. Takže pokud to vyjde objednám ve Vídni, mám to za polovinu cesty co do cajzlova:).

  4. Ani nemozem uverit ze je to
    Ani nemozem uverit ze je to uz tak blizko.
    Auto o ktorom sa hovori 5 rokov a snivam o nom od prveho dna co som sa dozvedel ze raz pride. Hned som sa zaprisahal ze za spalovak uz nedam ani euro navyse a pockam na toto auticko.
    Ten cas uletel ci Eletel fakt rychlo a teraz uz len posledne dva roky na mojom starsom spalivakuuuù.
    Juchuchuuuuuuu.

      1. pockaj 2r. od prveho dodania
        pockaj 2r. od prveho dodania do EU, az sa vychytaju muchy, a bude to jasnejsie, zacni uvazovat o kupe. porovnavaj, rozdychaj, porovnavaj, rozdychaj, a az potom, ked budes citit, ze z teba opadol amok, zacni uvazovat ci si to mozes dovolit kupit, ci nedas radsej detom lepsiu skolu, ci nekupis radsej bicykel … a podobne.

        1. o ekologiu nejde
        2. nie je to lacnejsie
        3. a co komfort
        4. byvas na vidieku ? kup si radsej kona, ma skutocneho autopilota s vlastnym vedomim, vidi v dazdi, rozozna vsetky prekazky, jazdi na seno, biotechnologia, …

            1. Chodil jsem na VUT v Bně –
              Chodil jsem na VUT v Bně – FIT. Nevybavuji si jedinou věc kterou bych si musel platit, kromě kolejí 🙂 Samozřejmě nepočítám kraviny jako 100kč na čipovou kartu apod. Ale nepamatuju si žádné větší výdaje, opravdu ne. A to sem tam byl zasložených 7 let, jako správný věčný student 🙂

      1. Mne nejde o Eleona.
        Jeho

        Mne nejde o Eleona.
        Jeho vnimam ako „garanciu“ revolucie v doprave. Ak sa podari EV s dozivotnym nabijanim zdarma na vybudovanej sieti skutocnych rychlonabijaciek, dozivotnym internetom zdarma, 8 rocnym servisom a zarukou zdarma a s dostatocnym dojazdom co pre mna 350km je a to vsetko za 35tis.

        Tak matika nepusti, to auto je lepsie ako superb a za cenu nizsiu ako Octavia ( cenou ja rozumiem skutocne naklady na kupu a naslednu prevadzku 10 rokov).

        Toto aute je skutocba revolucia a Eleon je len clovek, vdaka ktoremu som uveril ze niekto netliacha do vetra ale oplati sa na to pockat. Inak by som uz jazdil v ampere dovezenej z DE.

        1. O revoluci v žádném
          O revoluci v žádném případě nejde. Jen se přemistní ekologická zátěž někam „jinam“. Doživotní nabíjení zadarmo je sice hezká věc, ale musela by být nabíječka na každém rohu abych nemusel třeba jet 100 km na ní, což nebude. Doživotní internet taky není zadara, je v ceně auta a i o něm pochybuji že bude doživotně. Jinak vše ostatní souhlasí.

          1. kvuli internetu ma Musk
            kvuli internetu ma Musk SpaceX a jejich program satelitu na nizsi orbite, pokud vim planuji mit na nizke orbite do roku 2030 na 4 tisici malich satelitu aby mohli internetem pokrejt celej svet, o neco podobneho se vpodstate snazi i Google se solarnima dronama

            a dozivotni nabijeni je zahrnuto v cene auta, kdysi se to platilo a ted je to u vsech Tesel v cene, proste si cenu navysej o 2-3 tisice dolaru a maj vystarano

          2. Když o revoluci nejde? Tak
            Když o revoluci nejde? Tak jak by jste si revoluci představoval?
            Zástupci Tesla Motors tvrdí že veškerá energie pro superchaegery je vyrobena pomocí fotovoltaických článků .
            Mě stačí že mohu elektromobil pomalu nabít ze zásuvky při garážovém stání. 95% lidí si to stejně dobije doma.

            Hlavně je potřeba postavit rychlonabíjecí stanice u dálnic a hlavních dopravních tepen.
            (Tesla)Doživotní nabíjení zdarma je vázáno na elektromobil, s novým elektromobilem bude v ceně znova započítáno nabíjení „zdarma“ na dobu životnosti elektromobilu .

          3. O revoluci samozřejmě jde.
            O revoluci samozřejmě jde. Žádné auto není ekologické ale je snad každému, kdo má trochu rozumu jasné, že eauto je na tom v mnoha ohledech daleko lépe.
            Nechápu kde jste vzal že nebude dobíjení „na každém“ rohu? Jak jste na to přišel ze to nebude? Je to naopak. Dobijecky na 100% budou na každém rohu. Jestli nejste slepý tak to vidíte. Stačí se podívat na statistiky staveb dobijecek. Před pár lety nebyla pomalu ani jedna. Dnes se už stačí první SC v ČR. Společně jak se bude navyšovat počet eaut, se bude navyšovat počet rychlodobijecek. Pomalé dobíjení máte u každého stavení už dnes.
            Internet je zanedbatelná položka ta tam bude vždy.

  5. Tomuto nerozumiem.
    Rezervace

    Tomuto nerozumiem.
    Rezervace v místním obchodě Tesla Store bude možné dělat hned po otevření, rezervace online od 20:30 pacifického času, takže od brzkého rána dalšího dne našeho času.

    Čiže nemá zmysel ísť do pobočky vo Viedni a jednoducho si to ráno 01.04.2016 objednám cez internet alebo musím ísť do Viedne a ráno 01.04.2016 si to objednám osobne na pobočke ?

      1. Ako to ? Veď objednať sa
        Ako to ? Veď objednať sa bude dať až po 20:30 Pč 31.03 to my budeme mať predsa už 01.4.16 a čas 6:30 ráno. Alebo sa úplne mýlim ?
        Pozeral som podla tohoto http://sk.thetimenow.com/pst/pacific_standard_time

        A ešte uvažujem nákup Tesla 3 cez aktuálneho majiteľa Tesla S – jedného poznám bližšie druhého menej a poznám aj takého čo ju ešte nemá. Ak by som vedel že mi to môže ušetriť asi 4 a viac mesiacov bez váhania by som do toho šiel ak by jeden s majiteľov súhlasil ovšek ak by sa tam neskrývali nevýhody ako nepriami kupec Tesla 3

Napsat komentář