Patnáctiletý Brit vyhrál světové závody dronů v Dubaji

V Dubaji se nedávno uskutečnily závody dronů World Drone Prix. Zvítězil v nich tým patnáctiletého Brita Luka Bannistera. Odnesl si výhru v přepočtu 6,25 mil. korun.

Speciální závodní draha pro drony v Dubaji
foto: World Drone Prix

Závody dronů se rychle stávají důležitým sportovním odvětvím. Tým Tornado X-Blades Banni UK mladého britského dron-závodníka Luka Bannistera aktuálně zvítězil ve finálním závodu World Drone Prix v Dubaji.

Závodníci sedí ve statických kokpitech a na hlavách mají virtuální brýle. Do nich je jim přenášen obraz s kamery dronu. S ním musejí projet několik kol předem připravené závodní dráhy.

Létá se pochopitelně v noci, protože osvětlená závodní dráha je skutečně výjimečná podívaná. Celé to dost připomíná videoherní klasiku Wipeout a jiné podobné hry.

WDP

6 Comments on “Patnáctiletý Brit vyhrál světové závody dronů v Dubaji”

  1. Vyhrál protože nemá pud
    Vyhrál protože nemá pud sebezáchovy. Když dron rozbije přiběhne mechanik a dron opraví popřípadě vymění a nezáleží kolik to stojí.Šéf taky létá s helikoptérou teď hlavně s dronem vlastní konstrukce a říká že si rozmyslí jestli tam má letět tak rychle nebo radši opatrnějc protože ví ten a ten díl třeba 10tisíc a víc

Napsat komentář