Šéf BMW potvdil Mini plug-in hybrid, novou i8 jako kabriolet

Šéf BMW Haradl Krüger (ten co si nedávno prohlížel Tesla Model X na autosalonu v Ženevě) aktuálně potvrdil brzký příchod plug-in hybridu Mini a novou verzi BMW i8.

Nová verze plug-in hybridu BMW i8 Spyder
foto: BMW

Na tiskové konferenci v šéf automobilky BMW Harald Krüger potvrdil, že se chystá nová verze úspěšného sportovního plug-in hybridu BMW i8.

Půjde o roadster/kabriolet BMW i8 Spyder, k němuž se první indície objevily už před čtyřmi lety. Ke konci minulého roku byla jeho výroba schválena.

BMW narozdíl od značek a , hlavních domácích konkurentů, nepatří do žádného velkého koncernu. A ačkoliv prodeje jsou dobré, musí se automobilka co možná nejvíc držet krok s dobou.

To se jí i díky elektromobilu BMW i3 a PHEV BMW i8 zatím daří. Ale konkurence nespí. Kalifornská Tesla Motors například aktuálně představila plně elektrické Tesla Model X.

galerie: BMW i8 Spyder
BMW i8 Spyder BMW i8 Spyder BMW i8 Spyder

BMW se proto chystá rozšiřovat řadu vozů „i“. Jako další pravděpodobně přijde elektrický crossover BMW i5. Kromě toho připravuje i update BMW i3 s dvojnásobným dojezdem. Na trhu bude do konce roku 2016.

V nové tiskovce také BMW potvrdilo rozšíření řady iPerformance na sedm modelů od roku 2016 a také plug-in hybrd značky Mini, nejpravděpodobněji model Countryman. Základem by měl být pohon z BMW 225xe Active Tourer.

tisková zpráva

10 Comments on “Šéf BMW potvdil Mini plug-in hybrid, novou i8 jako kabriolet”

  1. Leaf s delkou 4445 mm je
    Leaf s delkou 4445 mm je oproti BMW i3 3999 mm jaksi normalni auto a da se pouzit i jako jedine auto v rodine.
    U BMW to rozhodne nejde a tudiz to je jen hracka.
    To uz i kritizovany VW ma lepsi modely e-Golf a e-UP.
    BMW zije porad kralovsky ze spalovaku a elektrinu bere jako nutne zlo. A jejich i-hracky jsou jen PR.

        1. S jednou takovou baletkou
          S jednou takovou baletkou jsem mluvil u nabíječky v Plzni,/neřikam byla pěkná nechal bych se nabít!!/ja nabíjel ION a ona i3,dali se s nami do řeči kolemjdoucí a ona,že to auto stojí 1,5mega atd.pak se zeptali mně a já 240 litrů ! co že? jo ?kde jste to koupil?….no coment,pa..pa

  2. BMW jede spatnym smerem. I
    BMW jede spatnym smerem. I kdyz maji nekolik elektromobilu v nabidce, zadne auto neni presvedcive. Kdyz porovnam s dostupnym Leafem, tak vsechny BMW prohravaji a pritom jsou cenove uplne jinde. Dokud v Mnichove nepostavi neco uzitecneho pro denni pouziti, tak tvrdim ze porad jeste nechteji zmenu.
    Jejich hracky maji budit dojem ze jsou akcni, ale ja jim to vubec nebastim.

    1. Ja naopak myslím, že jdou
      Ja naopak myslím, že jdou správným směrem a podobně jako Tesla, nejdřív drahé hračky pro bohaté až následně něco pro obyčejné smrtelníky (i když BWM pro moc pro abyčejné lidi není). Každopádně výrobu sotva stíhají a narozdíl od jiných už mají na trhu alespoň něco. Jestli prodlouží dojezd u i3 na 290Km ještě letos při stejné ceně…. a příští rok přidají další modely. Tak mi to dává smysl.

Napsat komentář