Vylepšené BMW i3 s dojezdem 290 km jde do výroby v červenci

Když Nissan uvedl elektromobil Leaf s 30kWh baterií, bylo jasné, že o dřívě či později zareagují i ostatní. Jedním z prvních je BMW.

Elektromobil BMW i3 v limitované edici Shadow Sport
foto: BMW

Elektromobil BMW i3 v notně vylepšené verzi pro rok 2017 s odhadovaným dojezdem až 290 km (dle NEDC, kolem 200 km dle EPA) půjde do výroby už letos v červenci.

Dalšími novinkami pro rok 2017 budou nové barvy a lehké úpravy exteriéru. Takže, podobně jako v případě Nissan Leaf, nic zásadního, důležité bude primárně zvětšení baterie.

ZAJÍMAVOST: BMW i3 je 3. nejprodávanější elektromobil na světě

Cena elektromobilu BMW i3, resp. jeho nové verze, ani oficiální potvrzení dostupnosti, zatím není známé. Je ale jasné, že konkurence se přiostřuje, zejména díky brzkému příchodu modelů Chevrolet Bolt a Tesla Model 3.

19 Comments on “Vylepšené BMW i3 s dojezdem 290 km jde do výroby v červenci”

  1. Takze chapu to spravne, ze
    Takze chapu to spravne, ze to zalozi na 94Ah clancich od SDI? To znamena, ze se dostanou pres 30kWh? Nyni tam maji 60Ah pri napeti 3.75 voltu (nominal?) v jednom clanku. Tech clanku je, tusim, 12 kusu v jedne krabici, coz dava 2.7kWh kapacity. Cely pack ma 8 krabic. Osm krabic nyni nabizi 21.6kWh. Kdyz to zvednou na 94Ah, vychazi mi to na 33.84 kWh celkove kapacity. Vyuzitelna bude nekde kolem 30. Pocitam to spravne? Nejsem elektrikar:). Jsem zvedavy, jestli to nabidnou i jako retrofit…

        1. na to ze je to podriadene
          na to ze je to podriadene hmotnosti, je to ok … az na tu chlpato vyzerajucu vec pod celnym oknom a debilne vyzerajuce uzucke kolesa.

          videl som v BA v premavke, a vyzera byt velke a putave (nezamenitelne), esteticky neuraza.

          podla mna to v BMW pochopili, a urobili spravne.

Napsat komentář