Tesla dokončuje obří Supercharger s 20 stojany

Tesla Motors dokončuje ve Fremontu v Kalifornii, jižně do své tamní továrny, svůj největší Supercharger. Nabídne 20 stojanů.

Tesla Supercharger jsou dnes nejvýkonnější rychlonabíjecí stanice. Dokážou nabídnout výkon až 120 kW.
foto: Tesla

Až dosud se největší stanicí Tesla Supercharger mohla pochlubit Itálie. Supercharger ve Valle d’Aosta se může pochlubit 14 stojany. Na nové stanici ve Fremontu jich bude ještě o šest navíc.

Stavět více stojanů u nabíjecích stanic Superchager je nyní pro Teslu důležité. Se stoupajícím počtem prodaných elektromobilů Tesla Model S a Tesla Model X (za rok 2015 to bylo 50 366) se zejména během prázdnin tvoří u nejvytíženějších nabíječek fronty.

Dokončení nového 20stojanového Superchargeru ve Fremontu se očekává v nejbližších týdnech. Ve Fremontu přitom už jedna stanice je, a to přímo u továrny Tesla Motors na adrese 45500 Fremont Blvd, kde je k dispozici 12 stojanů.

Nový, větší Supercharger se bude nacházet na adrese 47400 Kato Road, jen kousek směrem na jih od Tesla továrny.

14 Comments on “Tesla dokončuje obří Supercharger s 20 stojany”

        1. je to online system, takze
          je to online system, takze abys to mohl hacknout, musel bys zaprve znat „dobijeci“ kod nejake Tesly, zajistit si aby v dany okamzik dany kod byl spravny neb se meni podle nejakeho algoritmu a take aby dana Tesla s tim kodem v tu samou chvili nenabijela u nejakeho SC jinde, tak hodne stesti 🙂

          1. Nepochybuji o tom, že je
            Nepochybuji o tom, že je stojan zabezpečený proti takové manipulaci a jsem tomu rád, ale jsem v této otázce skeptický. Jsou prostě lidé, kteří takové zabezpečení berou jako výzvu a snaží se najít bezpečnostní díru. Hlavně můj povzdech neberte moc vážně.
            Možná, že se i Tesla postupně zapojí do infrastruktury nabíječek a umožní i ostatním uživatelům nějakou formu placeného dobíjení. To by bylo mnohem zajímavější téma, než zjištění, že jde zabezpečení překonat.

            1. Zapomínáte, že Tesla v
              Zapomínáte, že Tesla v každém okamžiku a pro každé své auto monitoruje jeho aktuální polohu, stav baterie, pohonu a všech systémů auta a mnoho, mnoho dalších údajů přes SIM kartu, která je neustále na spojení do Fremontu. Stejně sleduje i stav SC. Zjistí tedy, že někdo někam strká kabel nabíječky, u které však v dané chvíli nestojí žádné z aut s povolením použít SC….. 🙂

        2. SC overuje nejen pristupova
          SC overuje nejen pristupova prava, ale take napeti, typ, cislo baterie. Urcite ho zajima tez najete km/miles a jina data. Kdyz mu nabulikujete ze v Leafu mate 90kWh baterii, tak vam do ni posle tolik elektronu ze budete mit Lead edition Red Bull – dostane kridla a zhebne.

Napsat komentář