Autosalon Ženeva 2016: hybridní crossover Toyota C-HR

Toyota na autosalonu Ženeva 2016 ukázala své malé hybridní /crossover jménem Toyota C-HR. Využívá pohon Hybrid Synergy Drive, který známe z Priusu a dalších hybridů této značky.

S hybridními crossovery se poslední dobou roztrhl pytel. Nedávno se světu představila Kia Niro.
foto: Toyota

Hybridní crossover Toyota C-HR staví na modulární platformě TNGA, která byla představena zároveň s novým Priusem. O pohon se stará 1,8l čtyřválec doplněný o elektromotor s celkovým výkonem 122 koní a emisemi 90 g/km.

auto Autosalon Ženeva 2016: hybridní crossover Toyota C-HR

foto: Toyota

Jako koncept se ukázalo už na autosalon Paříž 2015 a později v Tokiu. Na Ženevě už je jasné, že vůz půjde do výroby. Auto se původní studii podobá víc, než kdo čekal a jde podobnou cestou netradičně promáčklých/vypoulených tvarů, jako Toyota Mirai nebo právě nový Prius.

auto Autosalon Ženeva 2016: hybridní crossover Toyota C-HR

foto: Toyota

Toyota C-HR se bude vyrábět v továrně Toyota v Turecku. Půjde o první tamní hybrid. Kromě hybridní verze ale bude Toyota prodávat také čistě fosilní verze C-HR.

AutoGuide.com

4 Comments on “Autosalon Ženeva 2016: hybridní crossover Toyota C-HR”

  1. Moc se mi to líbí a nemohu
    Moc se mi to líbí a nemohu nic jiného dodat, že to bude opět spolehlivost sama. Škoda, že jsou u nás lidi tak konzervativní a kupují většinou koncernové vozy. Byl jsem taky takový, ale po současné zkušenosti s japonským autem mohu kvalitu jen potvrdit.

  2. Fascinuje mně na první
    Fascinuje mně na první pohled ten nepoměr mezi velkým zastavěným prostorem a zřejmě malým využitelným. Jak u půdorysu, tak z bokorysu vozu. Vypouklé blatníky, velká přední kapota, šikmo useknutý zadní kufr, totéž střecha a sezení vzadu. Já bych to nazval mrháním materiálem.

Napsat komentář