Tesla instaluje první baterie Powerwall v Německu

Austrálie a Německo jsou společně s domácími mezi nejdůležitějšími trhy pro domácí baterie Tesla Powerwall. V Německu aktuálně začaly první instalace.

Jedna z prvních instalací domácí baterie Tesla Powerwall v Německu je dílem společnosti Praml, certifikovaného partnera Tesla Motors
foto: Praml

Nedávno jsme informovali, že gigatovárna Tesla už vyrábí domácí baterie Powerwall. První kousky už jsou instalovány jako ve Spojených státech a Austrálii, tak nově i Německu.

Tyto tři trhy jsou pro Tesla Motors klíčové. Tamní domácnosti chtějí využívat a nejlépe právě s úložištěm.

Instalaci domácí baterie Powerwall zajišťují v německu certifikovaní partneři. Dva technici zvládnout instalaci během asi pěti hodin.

Baterie je kapalinou chlazená, takže vydává tichý zvuk – je proto lepší ji instalovat do garáže nebo technické místnosti. Nesmí se také provozovat při teplotách nižších než -20 °C.

Nutno dodat, že Tesla Powerwall rozhodně není jediné řešení domácí baterie na německém trhu (viz. srovnání výrobků). Praml už v minulosti nainstalovat zhruba 300 podobných systémů od různých výrobců. Na českém trhu nabízí domácí bateriová úložiště například FitCraft Energy.

7 Comments on “Tesla instaluje první baterie Powerwall v Německu”

    1. Přesně to mě napadlo u
      Přesně to mě napadlo u toho obrázku – stejně to bude někde v garáži nebo technický místnosti, takže mně osobně by bylo fuk jak to vypadá, ale ten kontrast je prostě divnej, to si říká o vyrobení nějaký ošklivý krabice přes ten powerwall, ať ten celek ladí 🙂

Napsat komentář