WAVE Trophy 2016 – velké setkání elektromobilů z celé Evropy

Stovky elektromobilů z celé Evropy se sejdou na další velké jízdě WAVE Trophy 2016. Společně ujedou přes 1600 km skrze tři státy.

Už několik let se díky Louisi Palmerovi setkávají elektromobilisté z celé Evropy při cestě napříč kontinentem
foto: WAVE Trophy

WAVE Trophy 2016 se uskuteční během června 2016. Odstartuje 11. června v Bremerhaven v severním Německu a bude pokračovat do Francie. Konvoj elektromobilů se zastaví u budovy Spojených národů v Ženevě.

Cíl bude v poblíž Basileje ve Švýcarsku, kam by auta měla dorazit 18. června. Účastníci cesty se zastaví v celkem 60 městech. V minulém roce se cesty zúčastnilo 577 elektromobilů.

Účastnili se i zástupci z České republiky, ale třeba také Turecka, Indie, Itálie, Anglie, SLovenska a mnoha dalších zemí. Zakladatelem WAVE Trophy je Louis Palmer.

tisková zpráva

10 Comments on “WAVE Trophy 2016 – velké setkání elektromobilů z celé Evropy”

  1. Pane Horčíku, loni jelo 90
    Pane Horčíku, loni jelo 90 vozů. Trochu o tom vím, jezdím každoročně jako technická podpora pro nabíjení. Přes 500 vozidel bychom nabíjet nezvládli.
    Pokud někoho bude zajímat jak to probíhá, může sledovat naše weby. Jsou tam nějaké fotografie. Letos je přihlášeno zatím 40 vozidel, počítáme, že jich pojede opět něco kolem stovky.
    Jsou ještě volná místa, kdo by měl zájem, může se mi ozvat. Mám zajímavou nabídku. Více třeba osobně na AMPERu.

  2. mě by se líbilo, kdyby
    mě by se líbilo, kdyby příští cesta vedla přes ČR. V Německu by si nabili. V Praze by se všichni sešli u trvale obsazené nabíječky ČEZu v Duhové ul, kde permanentně stojí auta ČEZu , která nenabíjí ale jen tam „parkují“.. No a pak by se museli všichni někde nabít a vrátit zpět do Německa, protože tudy cesta nevede… 🙂 Pouze Tesla by to s lehkou nohou mohla dát do Bratislavy (nebo pokud by zrovna fungovala nabíječka v Brně). Hlavně by bylo fajn, kdyby taková cesta byla mediálně sledovaná – by se mi líbily ty komentáře… 🙂

    1. Onehdá jsem čučel na
      Onehdá jsem čučel na noční satelitní snímek Severní Koree. Její hranice vykreslovala jen tma v záplavě světla okolních zemí. Stejně vypadá ČR ze satelitu, pokud se nasadí na objektiv filtr ‚ev nabíječky‘. :-/

      Křižík, Sousedík, … ti by valili bulvy, kam jsme to ‚dotáhli‘.

Napsat komentář