Tesla Model 3 bude odhalen 31. března

Včera byla potvrzena pro elektromobil Tesla Model 3 cena $35 000 před dotacemi. Vzápětí Tesla doplnila, že auto bude odhaleno 31. března.

Znak elektromobilů Tesla Motors. V současné době prodává Tesla Model S a Tesla Model X, do dvou let přibude ještě levný elektromobil Tesla Model 3, který bude zmenšený Model S
foto: Tesla Motors

Automobilka Tesla Motors v dopise předložila své plány na rok 2016. Očekává, že se konečně dostane do zisku.

Kromě toho bude investovat asi $1,5 mld. vlastních prostředků do zařízení na výrobu baterií v gigatovárně, do strojů na výrobu Tesla Model 3 a otevření 80 prodejních míst a 300 nabíjecích stanic Supercharger.

Začátek výroby a uvedení elektromobilu Tesla Model 3 potvrdila Tesla Motors na konec roku 2017. Tesla zjevně spěchá, protožek konkurence nespí a na trh už se hrnou Chevrolet Bolt i další.

54 Comments on “Tesla Model 3 bude odhalen 31. března”

    1. tyoe klíííd, dyt ti
      tyoe klíííd, dyt ti ukážou akorát kastli tzn jesi tam budou Falkonky či protisobě i3 dvířka …. (nedivil bych se kdyby obě varianty) :)) S 17″ středovým displejem se počítá automaticky to je jasný a zbytek interiéru zmenšený MODEL S 😉 Jde jen vo to se zas trochu pojuchat poplácat po ramenou a pořádně si na to loknout než se do toho vopřou 😉 Projíždku ti daj až 31.03.2017 😉

  1. Doufám, že se Tesla
    Doufám, že se Tesla dostane do podobné pozice jako Apple, všichni to budou chtít i když konkurence bude mít časem stejné a v některých parametrech třeba i lepší produkt. Zkrátka takový velký fun club.
    Pro šťourali iPhone nemám a osobně preferuji Android, ale je to zkrátka takový fenomén a v podobě Tesly bych ho viděl docela rád.

      1. Osobní sympatie. Líbí se
        Osobní sympatie. Líbí se mi, když se někdo nebojí měnit zaběhnuté pořádky, vidím v tom určitý druh pokroku (PayPal, Tesla i Space X to podle mého pohledu splňují).
        A osobně se těším, že přijde doba, kdy nebudou ve městech smrdět kouř z aut. A dlouhou cestu na dovolenou nebudu muset 12h civět na silnici a hlídat, jestli nějaký řidič přede mnou neusnul za volantem, ale hrát třeba Prší (v té době asi už s vnoučaty). A celá elektrická síť bude „chytrá“ a pro přebytky elektrické energie bude využívat kromě baterií v domácnostech také většinu elektrických aut, které budou čekat na parkovištích až si je někdo telefonem zavolá, že potřebuje jet do práce.
        No ale to je můj pohled na věc a nepředpokládám, že má někdo úplně stejný.

          1. hele nechci vám bořit
            hele nechci vám bořit nadšení, ale nic není samo od sebe … 😉

            investicniweb.cz/zpravy-z-trhu/2016/2/10/nejvyssi-soud-usa-zablokoval-obamuv-plan-na-snizeni-emisi/

            investicniweb.cz/zpravy-z-trhu/2014/3/4/obama-predlozil-rozpocet-pro-fiskalni-rok-2015-zada-o-39-bilionu-usd/

            zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/ropa-z-bridlic-na-trhu-preziva-nizkym-cenam-navzdory

      1. videl jsi to u vsech znacek
        videl jsi to u vsech znacek telefonu predtim, nez to zatrhla EU, snad kazdy vurobce telefonu mel svuj konektor jak pro nabijeni tak pro data, nekde to bylo zvlast, jinde byli dvojkonektory, a jiste si jeste vzpomenes na dobu kdy se dali poridit univerzalni nabijecky s vymennyma konektorama a bili i take kde tech vymennych konektoru bylo 12-15 kusu, ne tohle fakt nebyla vysada Apple

        a jen tak do placu, ta sama situace se bude ted resit znovu, protoze soucasne bezne USB je u nekterych jiz nahrazovano USB typ C ktery neni konektorove zpetne kompatibilni

        1. Ano videl. A potom, co to
          Ano videl. A potom, co to „EU zatrhla“, se konektory zazracne standardizovaly. Teda pardon, ja zapomel, az na Apple, ti zacali pridavat nejaky adapter, ktery si clovek musel hlidat. A kdyz uz se rozhodli konektor zmenit, dalsi prekvapko – zase to neni ten standardni (ani stary ani novy). A nedavno jsem cetl, ze uz jim nevoni ani sluchatkovy konektor a v dalsi generaci nebude.

            1. Apple není dobrý
              Apple není dobrý příklad, ta firma hraje permanentně leda tak velký machry pro bohatý čůůů…. Za počítače pro lidstvo vděčíme Taiwancům Korejcům a Microsoftu s Gatesem co prosadil Internet. Doufám že neztratí zdravý rozum, svůj směr a prvotní myšlenku 😉

              1. aha, jasne koukam znales
                aha, jasne koukam znales historie IT

                tak jen abys byl v obrazu, Microsoftu nevdecime v oblasti rozvoje Internetu zhola za nic 😉 naopak prvni prohlizec toho co si dnes ctes mel na svedomi clovek z IBM a o rozsireni prvniho prohlizece se postarala prave tebou zatracovana firma Apple a take Amiga, na Windows se objevil az pozdeji, byl jim prohlizec zvanej Mosaic, jako dalsi se o prosazeni Internutu postarala firma Netscape CC se stejnojmenym prohlizecem a byl docela dlouho i soucasti Windows, teprve az po letech Microsoft do sveho OS zakomponoval svuj prohlizec IE

                tebou hlasany gigant v cele s Gatesem se o extra rozvoj za celou dobu nijak zvlast neprosadil a spise jen s mesicnima a rocnima spozdenima vydavali neco co nekde okoukali, a to i diky tomu ze patentni pravo se v te dobe temer v tomto odvetvi nepouzivalo, kdyby se pouzivalo tak masivne jako dnes, tak by Microsoft nikdy takoveho rozmachu nedosahnul, a to ve sve biografii primo napsal i sam Gates 😉

                Apple je mozna spatna firma, ale rozhodne umej a umej i pritahnout lidi co dokazou velke a prulomove veci, od Microsoftu se as tak nelisej a nemaj si ani co vycitat, v historii si to parkrat naramne vratili

                a ti co jsou u tebe „bohatý čůůů“ tak ty jsi u spousty lidi zase jen normalni blbec 🙂

                1. Souhlas. Jediná věc s
                  Souhlas. Jediná věc s kterou nemohu sou hlasit je „Apple je mozna špatná firma“. Apple je jedna z nejlepších firem na světě. Chápu že mnoho lidí v ČR na ní nadává, protože nemají peníze na to si pořídit její produkty, případně nedoáží docenit jejich užite. Tady nejde o iphony nebo ipad, tady jde o ekosystém a efektivitu práce, kterou dosáhnete jen s Apple produkty, to vám potvrdí kdokoliv z oboru. Chápu, že pro českého zaměstnance co si odedře svojí 8mičku za stolem s PC a teší se až v 5 vypadne domů, toto nemá smysl vysvětlovat. Tihle lidi nepracují, jen přežívají, nehledají jak být efektivní, a proto nechápou nic. Sorry, je to delší než sem čekal a asi zbytečně urážlivé, ale co už.

                2. jo to vižojo, zastav se
                  jo to vižojo, zastav se někdy na pracáku, vžij se do situace a jdi sponzorovat Applí hawaii managéry koupí přepálenýho křápu za 20táců. Chci tě vidět :DD Dokať tě hochu žíví €jrosocka a ještěs nespadl na dno nevíš vo čem mluvíš 😉

                3. Evidentně závistivý
                  Evidentně závistivý čecháček, co nadává na to co nikdy nemůže mít.
                  Apple hlavně v Americe byl a je velmi rozšířený a rozhodně se zasadil o rozšíření internetu víc než nějaký MS. MS umí akorát kopírovat s 2-letým zpožděním co už někdo jiný dávno vymyslel.

                  Já jsem taky socka, která si IPhone nekoupila, ale kdybych měl tak si ho koupím, protože jsem s nimi občas pracuju a je to prostě nesrovnatelný. Kvalita toho výrobku je úplně někde jinde, neseká se to , když člověk otevírá obyčejný volání atd. Žena má Android, ale z práce používá iphone a hned taky říkala, že je to neskutečně něco jiného. Hned by si ho koupila kdyby mohla.

                4. hele ja na ajfona mam, měl
                  hele ja na ajfona mam, měl sem ho v ruce a stejne tak mac a nekoupil sem sï ho a nekoupim protože z principu je to přepálená kravina 🙂 Už z těch jejich pozlacených stórů je me k zblití. Zlatý IBM PC taiwan a Google Android čiao 😀 Ale klidně si di stoupnout do zfanantizovaný fronty :DDD

                5. Stejně tak jseš ty
                  Stejně tak jseš ty zfanatizovanej androjďák, co si myslí, že všechno drahý je blbý. Android IOSu nesahá ani po kotníky. ale to tobě nikdo nevysvětlí, protože jseš fanatik a kálíš na to co nemůžeš mít. Sám mám Android a vím o čem mluvím. Je to prostě úplně něco jiného a s iosem se to nedá srovnávat.

                  Takovýdle „internetový troly“ se tady na hybridu objevili poslední dobou, nechápu proč jsi si vybral zrovna hybrid. Do teď se tu diskutovalo inteligentně, nikdo nikoho neurážel a když tak rychle zmizel. Ty nic jiného neumíš než nadávat a urážet všechno ostatní co nemůžeš mít a co je lepší než to co používaš ty. Pak kdo je tu fanatik.

                  Kdybys měl trochu rozumu v tom co ti narostlo na krku, tak bys sis uvědomil, že většina z diskutujících co ti odepisují, nenadávají na Android, neurážejí, to umějí jen anonymové jako ty.
                  Howgh

                6. Týýý jo, tak to je
                  Týýý jo, tak to je hustý. Sem netušil, co rozpoutám, když jsem naznačil určitou spojitost s fenoménem Apple (o tom, že je to fenomén není pochyb, ať už je máte nebo nemáte rádi).

                  A to jsem chtěl prostě jen říct, že fandím Muskovi a jeho Tesla motors, aby to zkrátka dotáhli co nejdál.
                  NO nic, příště si dám větší pozor.

                  Každopádně je klidně možné, že podobně jako tu někdo zmiňoval souvislost s počátky internetu o který se ne/zasloužil Microsoft. S Teslou to klidně časem může dopadnout stejně. Jestli teď všichni velcí hráči šlápnou do pedálů, tak vzhledem k výrobním kapacitám a obrovským financím, podpoře domácích vlád atd., můžou Teslu dohnat i předehnat a za 10, 20 let budeme říkat, jak se ten WV zasloužil o masové rozšíření elektromobilů. A jen pár lidí si bude pamatovat, že jim Musk a Tesla museli ukázat, že to jde….

                7. na zfanatizovanej epláku,
                  na zfanatizovanej epláku, nastav si na cihle 1970 !! :DDD

                  novinky.cz/internet-a-pc/software/394781-chyba-udela-z-iphonu-nefunkcni-cihlu-staci-nastavit-rok-1970.html

                8. nejde odpojit baterie u
                  nejde odpojit baterie u sračky :DDD

                9. ale ty to moc prožíváš
                  ale ty to moc prožíváš do prvního drátku … Ber to víc globálně
                  Kdyby na světě fungoval jen Apple IBM s zkrachovalý křáp Amiga tak tady nechatujem 🙂

                10. ano borci na světě
                  ano borci na světě existují

                  investicniweb.cz/zpravy-z-trhu/2016/2/11/google-chce-zmenu-mezinarodnich-danovych-zakonu/

                  google.com/finance?q=GOOGL

                  Apple je vedle nich leda machírek co momentálně patlá městský elektroautíčko to je asi tak všechno 😉

                1. Gatesoj vděčíš za
                  Gatesoj vděčíš za internet v současný podobě, nastuduj si historii

                2. myslis jako to jak IE
                  myslis jako to jak IE naprosto ignoroval standardy a protokoly pouzivane v oblasti internetu? a diky tomu se z IE stal as Xtej prohlizec?

                  Gatesoj opravdu za nic nevdecime nikdo z nas, maximalne za to ze umej vydavat stale horsi a horsi OS a chteji stale vice a vice aby na nich byli lidi zavisli, a nastesti se jim to vubec nedari a kolac OS se Microsoftu nejen nezvetsuje, ale pomalu klesa 🙂

                3. dyt to rikam, zavrtavas se
                  dyt to rikam, zavrtavas se moc hluboko do elektronků … srr na elektronky, když jim pak ujede hlava a tzn zparchantěj nejsou už lidstvu kužitku ale naškodu, tzn VYMĚNIT!! hawaii nesponzorujem 🙂 Taky používám Chrome a ne Ex ale to neznamena kdo měl větší vliv na rozšíření standartu IBM a internetu současný podoby. Apple to nebyl ajmsory 😀

      2. A víte vůbec proč Tesla
        A víte vůbec proč Tesla vyvinula svůj vlastní konektor?

        Standardní konektory pro rychlonabíjení jsou pokud vím na světě asi jen 2 nejrozšířenější (znalí mě opraví) CHADEMO a CCS.
        Ale problém je v tom, že žádný nenabízí to co konektor SC od Tesli.

        Víte o nějakém standardním konektoru, který dokáže přenést 150kW výkonu? Který je menší a lehčí než současný CHADEMO, nebo CCS? Já teda ne.

        Jak to teda měla Tesla udělat, když na světě NEEXISTOVAL, žádný podobný systém, natož standard, který by byl vhodný pro jejich nabíjení? Když je někdo první na světě tak si to vyrobí tak jak potřebuje a když se tento systém ujme, tak se z toho většinou i stane postupem času standard. Takhle to funguje všude a se vším.

        Jen byrokratický systémy jako EU, nebo Čína, či Rusko si musí vždycky vyvinout svoje vlastní řešení i když už na světě existují daleko lepší. Viz prosazování evropského standardu o proti CHADEMO, který je daleko rozšířenější a prakticky nabízí to samé.

        A Tesla naopak několikrát dala najevo, že s rozšířením SC i na jíné auta nemá problém.

        1. Ale ja prece nerikam, ze
          Ale ja prece nerikam, ze jejich reseni nema zadne vyhody (ma, Apple dock konektor taky umoznoval vic nez usb), proto ostatne proprietarni reseni vznikaji, jen me dere ta ignorace standardu. A auto neni velikosti mobil, at mi k***a nikdo netvrdi, ze by se na druhou stranu ten standardni konektor nevesel. Zvlast kdyz uz ho maji stejne vyvinuty pro ucely redukce.

          1. O konektoru u Applu se
            O konektoru u Applu se nepřu, tam celkem taky nechápu proc Apple nepoužije standard, protože si myslím, si, že by mu to v tomto případě spíš velmi pomohlo.

            Ale u Tesly jste úplně ignoroval to, ze Tesla byla první, co něco takového vyrobili a jsou stále jediní, kteří mají něco jiného než ostatní.

            Na světe neexistuje standard rychlonabíjení s výkonem 150kW, který by Tesla mohla použít, proto si MUSELI vyvinout vlastni. To je přeci zásadní rozdíl o proti Applu, který má možnost použít standard, když by chtěl.

            1. Apple si také musel na
              Apple si také musel na počátku vyvinout vlastní konektor, protože v té době žádné mini/mikro USB nebylo. Pak si vyvinul lightning, který umožňoval oboustranné připojení + pár linek navíc. To teprve teď dohání USB-C standart. Třeba na něj časem Apple přejde.

              Co je ale rozdíl, že Tesla dala specifikace k užití všem jako openhardware kdežto Apple si je nechává pro sebe (za poplatek poskytuje výrobcům periférií).

              1. Tak tohle bych určitě s
                Tak tohle bych určitě s jistotou netvrdil.
                Když se podívám do historie, tak to vidím spíš přesně na to, že naopak ignorovali standrad záměrně. Nebo odkud máte informace, že vv době prvního iphonu mini usb nebylo? Když tak mne opravte?

                USB 1.0 – 1996
                USB 2.0 – 2000
                Mini-A and Mini-B – 2000
                Micro-USB – 2007
                USB 3.0 – 2008

                iPhone 2G – 2007
                iPhone 3G – 2008
                iPhone 3GS – 2009

                Tj. Vámi zmiňované mini USB bylo představeno celých 7 let před uvedením prvního iPhonu. Tj. Apple měl dost času na to použít standardní konektor který byl přímo určený do minizařízení podobného druhu.

                Tesla nic takového udělat nemohla, protože žádný systém rychlonabíjení s výkonem 150 kW na světě neexistoval a podle mne ještě stále neexistuje (znalí mě jistě opraví, jestli nekecám blbosti, zas takový elektro expert nejsem)

                1. Apple ale sův konktor
                  Apple ale sův konktor vymyslel v době kdy byl pouze ten jeho a firewire, a to v době ipodů které jsou hodně staré, v jablko telefonech pouze pouzili maximum technoligii vyvinutych pro ipody.To je celé.
                  Takže se bohužel pletete.Apple měl navíc v konektoru fyzické dráty pro RGB video, stereo zvuk, nabíjení sebe, nabíjení externí věci, a datovou linku propustnosti kterou usb dohnalo až u verze 2.0.
                  Ten konektor měli první ipody v rce 2001 a tyhle pozadavky nesplnuje USB myslím ani dodnes.
                  A určitě ten konektor nevymysleli za týden.

                2. Az na to, ze tady nejde o
                  Az na to, ze tady nejde o dock (v te dobe meli vsichni svuj), ale o „trucstandard“ lightning. A na ten Apple podal patent 2011 (Na trh byl uveden roku 2012 na iPhonu 5); nabijeckova dohoda je zhruba z 2009-2010. Urcite v necem lepsi je, ale myslim, ze se moc nepochybuje o tom, ze hlavnim cilem bylo zamknout ekosystem.

                3. Ok. Doplnil jste.
                  Ale stále

                  Ok. Doplnil jste.
                  Ale stále je to o 5 let potom co vyšlo USB. A vy si myslíte, že USB vyvinuli hned? To asi taky nějakou dobu trvalo. A vzhledem k tomu, že to je konsorcium více firem určitě to trvalo déle než Applu.

                  Jde o to že Apple možnost použít standardní konektor měl, kdežto Tesla ne.

                  Apple mohl víc zatlačit na pilu tak aby standardní konektor uměl víc to co potřeboval nebo minimálně aby byl kompatibilní a v jeho zařízení uměl víc, kdežto v ostatních by uměl méně.

                  Apple to jednoznačně a samozřejmě logicky nechtěl. I když podle mého je obchodní model mít vše zavřené už zastaralý a dnes vyhrává model kdy jsou části sdílené (free) aby systém mohli využívat i třetí strany ale přitom aby hlavní jádro zůstalo ve firmě.

                4. Ok, znova do dubu, jak asi
                  Ok, znova do dubu, jak asi mohlo 4 pinové USB s GND, nabídnou v jednu chvíli fyzické 3 dráty pro video, 2-3 dtráty pro stereo, další 2 dráty na nabíjené sebe, dva dráty pro pohon externí krabicky a další dráty pro už netuším co.
                  Ten konektor MÁ CELKEM 30 PINŮ, CHÁPEŠ že to toho slavného 4 drátového USB prostě nacpat nešlo?
                  Ve výsledku to byla pouze evoluce konektoru Firewire na kterém kdysi ipody fungovaly, protže v té době tu ještě USB ani nebyl a světě div se USB1 bylo rychlostně hluboko pod schopnostma Firewire.A ještě to pěkně dlouho trvalo.

                  TAKŽE APPLE DEFAKTO MOŽNOST POUŽÍT STANDARTNÍ KONEKTOR NEMĚL.
                  Nicméně to člověk co rostl akorát na LPT 3,5 disketách a poté USB asi nepochopí.
                  Tesla mohla zaltačit na pilu a donutit konsorcium elektrikářů aby dvojlinka na lampičku utáhla 500V pro 350A, sice by kabel byl asi větší než ona lampička ale co minimálně by byl kompatibilní a v TESLA zařízení uměl víc, kdežto v ostatních by uměl méně.

                  Tesla to ale logicky nechtěla, šlo jí o obchodní uzavřený model do kterého své BMWe nepřipojím, sice je tento model zastaralý, dnes vyhrává model kde je vše otevřené a sdíleené.

        2. Tesla si nevyvinula vlastní
          Tesla si nevyvinula vlastní konektor!
          Konektor standardu IEC62196, časoto nazývaný „Typ 2“, nebo „Mennekes“ co Tesla používá je mezinárodní standard, který vznikl dříve než CCS a možná i dříve než CHAdeMO. Než něco takové začnete tvrdit podívejte do historie. Tesla si definovala svůj standard komunikace mezi autem a nabíjecí stanici. Ten ostatně taky přizpůsobila v maximální míře existujícímu konektoru a existujícím standardům, které ale nebyli dodefinovány na tak vysoké výkony, které Tesla používá.

          1. Samozřejmě máte pravdu.
            Samozřejmě máte pravdu.

            Ale doufám, že většina lidí můj příspěvek pochopila, že nejsem žádný expert na rychlonabíječky a konektory. Viz poznámka v závorce, znalí doplní.
            Hlaně jde o to že si ten konektor upravila k tomu jak ho potřebovali a že v současné době, nikdo jiný na světě nemá tak výkonný systém nabíjení. Takže ani nemohli použít žádný standard o to přeci hlavně šlo.

            1. Type 2 je druh konektoru,
              Type 2 je druh konektoru, tzv. Mennekes. Kolik jím půjde proudu, to je pak otázkou nabíječky nebo rychlonabíječky. Ten adaptér byl myšlen na rychlonabíječku as výkonem až 50kW CHAdeMO. Tady třeba můžete vidět kabel s koncovkou Mennekes na jedné a 400V 32A červený pětikolík na druhé straně, kdy nepotřebuje žádnou nabíječku, jen zásuvku se slušným výkonem 22kW http://inchanet.cz/products.html. Na stránce dole je pak v části provozované služby vidět i ona redukce z CHAdeMO, zapojená do Tesly pana Kubiše, majitele firmy.

            2. Ano bude nabíjet.
              Dokonce

              Ano bude nabíjet.
              Dokonce nabíjecí kabel, který je dodáván jako standardní příslušenství k Evropské verzi Modelu S, je přímo kompatibilní s auty jako je BMW i3, Mercedes B-class ED, Renault Zoe a mnoho dalších. To co má Tesla navíc je schopnost přes ten samý konektor v autě nabíjet taky stejnosměrným proudem a to nejen na jejich Superchargeru, ale pomocí adaptéru i na standardních rychlonabíjecích stanicích CHAdeMO.

              Co se týká „adaptéru za 2000€“ dle ceny usuzuji, že se mohlo jednat o upgrade zabudované nabíječky na nabíjecí výkon 22kW. V základu má totiž Model S zabudovanou nabíječku pouze 11kW.

    1. až na ten rozdíl, že
      až na ten rozdíl, že Tesla je moderní a skutečně užitečné, zatímco iPhone je jen kult s chybějící kvalitou a nejhroší bezpečností hned po nejhorším systému současnosti, hlavně co se týče bezpečnosti, MAC OSx dle přehledu kritických bezpečnostních chyb za poslední 2 roky

      1. Lol ty dyskuzní
        Lol ty dyskuzní polochuděro.
        100% problémů zavirovaných strojů řeším na platformě Windows, na macu jaká záhada do tvých tabulek nezapadá…
        Já nevím, mám telefon který vyrobili v roce 2011, je rok 2016 a já opět dostal upgrade systému, bezpečnosti a nových vychytávek.Naopak jsem řešil několik samsung/android strojů které po 11 měsísch dostali avízo nulové podpory a to že měl současný systém bugy u stroje za 10tis měli na párku.
        Takže jablko opět win.
        Mám macbook z roku 2009 a opět tu mám systém, vše je plynulé, fungují všechny tiskárna a stará firemní mrcha přes LPT která existuje pouze kvůli faxu.
        A ano na macu mám antivir ale detekuje pouze vir/trojanové flashky z win.Toť z réálné zkušenosti.

        Já nevím tesel jezdí pár kusů, ww group ma miliony vozů, xy tesel jezdi do servisu, pár jich baflo samo od sebe na to kolik jich je v oběhu je to určitě proti wv group velké číslo.
        Dalo by se říct že tesla je jen předražený kult, extrémě poruchový na to jak se chlubí o kolik méně součástek proti spalováku má… to je mi záhada.

        PS: ten konektor měl důvod, potřebovali něco co je xy krát rychlejsí než tapné USB té doby, potřebovali neco co ma fyzický kanál pro audio i video do 3 barev a sterea, a kontrolu dalších serepietiček, místo 2-3 tlustých neohrabaných konektorů použili defakto 1 který byl i malý…a byl tu s námi tak dlouho jak snad žádný jiný PC konektor.

        Tesla se defakto chvová jako Apple, neb přesně díky tomu chivání je tam kde dnes je.
        Nakonec vlastně odsuzujete samotnou teslu akorat je to cele jina zabalené a vypadá to lépe.oki.

        1. Nejaky rozdil mezi
          Nejaky rozdil mezi zavirovanim a bezpecnostnimi chybami, nic?

          O realistictejsim (ne realnem, to ani nejde, treba nedavno se nasla x let stara chyba v „sifrovaci“ knihovne, jejiz zdrojak prosel bezpoctem bezpecnostnich auditu) poctu der ani na jednom ze systemu se stejne neda moc diskutovat (nejsou dostupne zdrojaky), mozna tak jeste pocty odhalenych a neopravenych.

Napsat komentář