Bentley připravuje elektromobil a plug-in hybrid

Volkswagen chce, aby se Evropa stala lídrem elektromobility. A přispívá svou „trochou“ do mlýna. Po značkách Audi, Porsche a Volkswagen bude Bentley další, kdo nabídne čistý elektromobil.

Interiér plug-in hybridního konceptu Bentley EXP 10 Speed 6 z autosalonu Ženeva 2015
foto: Bentley

Podle australského webu Drive.com bude „plně elektrické Bentley součástí budoucí produktové řady společnosti“. Bentley v rámci koncernu Volkswagen vyrábí luxusní vozy. Už dříve tento směr zmínil Rolf French, člen správní rady.

Na autosalonu Ženeva 2015 představilo Bentley plug-in hybrid EXP 10 Speed 6. O rok předtím to byl v Pekingu Bentley Mulsanne plug-in hybrid.

Čistý elektromobil značky Bentley je ale jasně reakcí na nové směřování celého koncernu VW po aféře dieselgate.

Zatím není jasné o jaký typ auta půjde, zda například elektrické stojící proti Tesla Model X, nebo spíše sportovní roadster, či snad sedan jako Tesla Model S.

Pravděpodobné se zdá být to, že elektromobil Bentley bude sdílet mnohé základní komponenty s plánovaným elektromobilem na bázi konceptu Porsche Mission E, který se představil na autosalonu ve Frankfurtu 2015.

Dobrou volbou by nejspíš mohl být například dvousedadlový luxusní roadster vycházející z konceptu Speed 6. Tesla Motors totiž svůj už vyrábět přestala a nový chystá nejdříve za dva tři roky.

Do konce letošního roku chce navíc Bentley představit také plug-in hybridní verzi nového SUV Bentayga. Bude využívat stejné technologie jako Audi Q7 e-tron.

Napsat komentář