Mercedes-Benz: budoucí plug-in hybridy s dojezdem až 100 km

Evropské automobilky sázejí na plug-in hybridy. Mercedes-Benz jich chce do roku 2017 uvést celkem 10. A už se připravuje i na další generace.

Plug-in hybrid Mercedes-Benz GLE 500e: výkon 325 kW/650 Nm, dojezd 30 km na elektřinu, spotřeba na prvních 100 km 3,3 l/100 km
foto: Mercedes-Benz

Dr. Thomas Weber, šéf vývoje značky Mercedes-Benz, pro australský web motoring.com.au potvrdil, že do konce letošního roku bude mít automobilka na trhu 10 plug-in hybridů. „Ale to není konec,“ dodal.

Doplnil, že intenzivně pracují na prodloužení dojezdu těchto aut čistě na elektřinu. Současná generace Mercedesů do zásuvky zvládá max. 30 km. To je pochopitelně málo, zejména ve srovnání s novým Chevroletem Volt s dojezdem 85 km na elektřinu.

Weber proto potvrdil, že už příští generace plug-in hybridů zvládne až 50 km a ta další dokonce až 100 km. Otázka samozřejmě zní: kdy to bude? V roce 2018 se nejspíš představí Mercedes ELC – elektrické SUV s dojezdem 400 km.

Právě rychlý pokrok v oblasti vývoje baterií (zejména pro elektromobily) umožní zároveň jednoduše navyšovat dojezd plug-in hybridů. Prostě do auta namontujete větší baterii – jakkoliv se to Mercedes snaží zaobalit do „vývoje nových plug-in hybridních pohonů“.

Mezitím má Mercedes připraveny plug-in hybridy Mercedes-Benz třídy E, Mercedes-Benz GLC, který půjde na trh i jako auto na vodík a už v květnu v Austrálii ukáže nové plug-in hybridy C 350e a S 500e. V říjnu pak také do zásuvky GLE 500e.

6 Comments on “Mercedes-Benz: budoucí plug-in hybridy s dojezdem až 100 km”

  1. To ti manageri,
    To ti manageri, nepoužívají to co jim vyrostlo na krku?
    To nikdo z nich nevidí, že jim ujel vlak?
    Dnes jsou hybridy na vrcholu, ještě možná 2 roky, ale pak budou už out a vytlačovány elektromobili.
    Vždyť je to jasný jak facka. Jestli tohle nikdo z nich nevidí tak jsou slepí.
    Na to nemusím mít žádnou věšteckou kouli abych to viděl.
    Takže za 10 let je zbytečný dělat hybrida. Vždyť to je akorát 2x těžší než s jedním pohonem.

  2. Jo, ještě by k tomu měl
    Jo, ještě by k tomu měl Mercedes vydat oficiální zprávu, kde sám sebe nazve lídrem světrového trhu s auty na elektriku tak, jak to o sobě prohlašují takové značky, jako je například VW.
    Přitom nikdo z nich nesahá Tesle (a dnes musím říci i Chevroletu) ani po kotníky.

Napsat komentář