Kia Soul EV – nejprodávanější elektromobil roku v Německu

Překvapivá zpráva přichází ze sousedního Německa. Tamní trh se stále potýká s realtivně nízkými prodeji elektroaut. Za celý rok 2015 je to „pouze“ 24 171. Jednoznačným vítězem se ale stala Kia Soul EV.

Elektromobil Kia Soul EV je s velkým náskokem nejprodávanější auto do zásuvky roku 2015 v Německu
foto: Kia

O kvalitách elektromobilu Kia Soul EV dobře víme díky vlastnímu testu. A nedávno nám je potvrdily i dlouhodobé zkušenosti soukromého majitele. Kdo by ale čekal, že se z jihokorejského „křečka“ stane nejprodávanější auto do zásuvky v Německu?

Možná na Němce zapůsobila ona šílená reklama. Možná je to prostě jen chladný kalkul. Ale faktem je, že elektromobil Kia Soul EV skončil v Německu jako s náskokem nejprodávanější auto do zásuvky roku 2015.

Za celý rok se ho tam prodalo 3839 kusů, z toho 918 kousků jen v prosinci! Pro srovnání, BMW i3 na druhém místě si připsalo pouze 2271, Mitsubishi Outlander PHEV na třetím pak 2128.

EV-Sales

15 Comments on “Kia Soul EV – nejprodávanější elektromobil roku v Německu”

      1. Jak vidno, němečtí
        Jak vidno, němečtí generálové a politici se opět chystají na minulou válku. Ta budoucí bude zcela zřejmě na území Německa, bude se jmenovat občanská a jedna z bojujících stran bude využívat prověřené a vyzkoušené Toyoty pickup s „volitelnou nástavbou“. Tam jim tanky a houfnice budou docela k ničemu.
        A to bohužel vidím jako velmi reálné.
        Bude to takový přirozený přechod od zapalování ubytoven, stadionů a dalších míst, kam úřady ohlásily umístění nelegálních imigrantů, přes nezasahování proti násilné trestné činnosti nelegálních imigrantů versus potlačování následných protestních shromáždění hnutí typu Pegida vodními děly (najednou ten dav policii zvládnout jde), po očekávané masivní protesty běžných občanů, násilnosti a nasazení silových složek proti vlastním lidem. Což jsme ostatně viděli v ČR po řádění naší minority v Českých Budějovicích nebo Šluknovském výběžku.
        Jen ti Němci mívají většinou blíže od slov k činům a jsou razantnější. Sice netuším, jak dalece lze počítat s tím, že premiérka Merkel nezemře při atentátu, ale jejich levicové Rudé brigády v poválečném Německu řádily jak černá ruka. Takže Němci mají na co navazovat a kde se učit.

Napsat komentář