Hyundai Ioniq bude v USA v prodeji do konce roku 2016

Automobilka Hyundai potvrdila, že do konce letošního roku půjdou v do prodeje všechny tři verze modelu Ioniq.

Hyundai Ioniq Hybrid byl nedávno představen v Jižní Koreji
foto: Hyundai Ioniq

Nový Hyundai Ioniq bude podle Davea Zuchowskiho, šéfa Hyundai North America, ve Spojených státech v prodeji do konce roku 2016 jak ve verzi čistého elektromobilu, tak jako hybrid a plug-in hybrid.

Hybridní verze Hyundai Ioniq byla aktuálně představena doma v Jižní Koreji. V USA se pětidveřový hatchback objeví nejprve také jako hybrid během 3. čtvrtletí 2016, následně jako čistý elektromobil asi o měsíc později.

Před koncem roku 2016 se pak objeví i plug-i hybridní verze. K čistému elektromobilu ani plug-in hybridu ale prozatím nejsou k dispozici žádné podrobnější informace. Dají se čekat teprve na 2016.

Automotive News

5 Comments on “Hyundai Ioniq bude v USA v prodeji do konce roku 2016”

    1. Podle mě ještě letos to
      Podle mě ještě letos to bude takové přešlapování na místě a od roku 2017 (kdy bude 250 km+ dojezd standard a ropa zpět na svých původních hodnotách) začne raketový nárůst prodejů. Navíc v tu dobu bychom měli mít i dotace a možná i o 15-20 % levnější dolar.

    1. Naopak, Hyundai to zdá se
      Naopak, Hyundai to zdá se myslí s elektromobilitou skutečně vážně. Schválně, jak je to dlouho co jste poprvé slyšel o Ioniqu? Část ostatních automobilek jen představuje koncepty, a prodeje že prý někdy 2018-19, nebo ještě později. Ioniq se bude prodávat už letos, alespoň tedy v USA, a to celostátně! Kolik EV to může říct? Ani Volt, který se prodává už několik let, není dostupný ve všech státech! (má se to změnit až letos) Já tedy zatím Korejcům tleskám. Snad si to nepokazí až budou známy podrobnosti o PHEV a BEV verzi…

Napsat komentář