Mercedes ELC: elektrické SUV s dojezdem 400 km

Mercedes chce proti Tesle nasadit elektromobil už za dva roky. Do vývoje nových elektromobilů investuje miliardy. První vlaštovkou má být Mercedes ELC.

Nový Mercedes-Benz třídy GLC bude základem pro nový elektrický crossover/SUV. Stylově se má ale elektromobil výrazně lišit.
foto: Mercedes

Podle informací magazínu Autoweek se prvním novým elektromobilem značky Mercedes po modelech Smart ED, Mercedes-Benz B ED, dodávce Mercedes-Benz Vito E-Cell a supersportu SLS E-Cell za více než 10 milionů korun stane elektrické Mercedes ELC.

Bude vycházet z nejnovější řady GLC, využije i množství jejích komponent, přestože designově a stylově se bude poněkud lišit. Plně elektrický crossover se má podobně jako Audi e-tron Quattro postavit přímo proti Tesla Model X, ač s tříletým zpožděním.

Podobně jako elektromobily značky Tesla Motors využije Mercedes ELC podvozek typu „skateboard“, kdy plochá baterie přímo tvoří část podvozku. Po jednom elektromotoru se pak bude nacházet na přední a zadní nápravě.

Celkový výkon by měl dosáhnout 536 koní a dojezd asi 400 km. Očekává se, že auto nabídne možnost bezdrátového nabíjení. Premiéra by se měla odehrát do konce roku 2018. Cena se odhaduje kolem 50 000 euro.

8 Comments on “Mercedes ELC: elektrické SUV s dojezdem 400 km”

  1. Auto hezké, cena dobrá, co
    Auto hezké, cena dobrá, co mě neustále udivuje, jak nás všechny automobilky krmí tím, co budou mít za 3 roky. Pravda, TESLA to dělá stejně… na druhou stranu 3 roky zpátky prodala TESLA svůj automobil s pořadovým číslem 10.000. Dneska jsme cca na 100.000ks takže je otázka jak to bude vypadat začátkem roku 2019 kdy bude tohle „možná“ oficiálně v prodeji.

    Zkrátka ostatní jsou 3 roky pozadu.

Napsat komentář