Hyundai Ioniq: další nákresy univerzálního šetrného auta

Hyundai odhalil další podrobnosti o novém modelu IONIQ, který oficiálně představí na konci ledna. Bude to první auto dostupné jako hybrid, plug-in hybrid a elektromobil. Už dnes je možné ho na vybraných trzích objednat.

Automobilka Hyundai uvolnila nové skicy připravovaného vozu Hyundai Ioniq, který bude nabízen jako elektromobil, plug-in hybrid i hybrid. Škoda, že před časem vyfotili hotové auto špióni
foto: Hyundai

TISKOVÁ ZPRÁVA

Nejnovější obrázky exteriéru a jeho poutavých linií ukazují silné zaměření modelu IONIQ na ekologický provoz, který Hyundai podporuje instalací nejúčinnějších technologií hybridních pohonných jednotek na světě.

Nabídka pohonů zahrnuje jak čistý elektromobil, tak plug-in hybrid a hybrid. Automobilka jasně cílí na všechny, kteří od svého vozu očekávají zábavu a skvělý zážitek z jízdy. To vše v maximálně ekologickém balení.

Vnější vzhled modelu IONIQ v sobě kombinuje přitažlivost moderního coupé s nejnovějšími poznatky z aerodynamiky, kdy jednoduché kontury karoserie minimalizují odpor vzduchu.

auto CES 2016 Las Vegas Hyundai Ioniq

foto: Hyundai

Zároveň jde o jasně identifikovatelný vůz Hyundai díky typické přední šestiúhelníkové masce chladiče. Kombinace modré a bílé barvy na předních světlometech vizuálně zdůrazňuje čistotu a šetrnost k životnímu prostředí.

Vnitřek vozu nabídne lehkost v kombinaci s logickým uspořádáním ovládacích prvků. Jednoduché a elegantní povrchy využívají ekologické materiály, aby co nejvíce splňovaly přání zákazníků minimalizovat ekologickou zátěž.

Model IONIQ bude v Evropě poprvé uveden na březnovém a poté na konci měsíce v . Světová premiéra je naplánována na konec ledna v Koreji.

tisková zpráva

5 Comments on “Hyundai Ioniq: další nákresy univerzálního šetrného auta”

Napsat komentář