Tesla vyrábí obaly pro iPhony

Automobilka Tesla Motors pomalu, ale jistě rozšiřuje svůj záběr. Poté co začala vyrábět domácí baterie Tesla Powerwall nyní prodává také obaly pro telefony iPhone.

Kožené sedačky v elektromobilu Tesla Model S. Zbytky při výrobě čalounění se využívají pro výrobu obalů pro telefony.
foto: Tesla Motors

Kožené obaly pro telefony/smartphony iPhone 6/6 Plus jsou vlasně kus elektromobilu Tesla Model S, který si s sebou můžete vzít všude. Obaly se totiž vyrábějí ze zbytků kůží pro čalounění.

Tesla Motors tím ukazuje, že a) myslí na recyklaci, b) dokáže vydělat opravdu na všem. Nutno dodat, že zdaleka není první automobilkou, která prodává podobné produkty.

například prodává kožené rukavice (kromě mnoha jiných označkovaných produktú a Bentley zase kožené tašky. Obal pro iPhone značky Tesla stojí $45, v přepočtu asi 1125 Kč.

13 Comments on “Tesla vyrábí obaly pro iPhony”

            1. Roky sledování a zájmu
              Roky sledování a zájmu problematiku. Lifepo4 mělo samozřejmě obrovskou výhodu oproti (tehdejším) LiCO článkům, které byly při karambolu opravu hodně nestabilní, protože se z nich uvolnil kromě hořlavého lithia i kyslík z katody, což udělalo pěknou faguli. Ale vývoj šel mezitím dál a aktuálně používané články v EV mají tohle dávno vyřešené a navíc lepší technologii výroby. Na YT můžete najít všelijaké testy, jak se různé články chovají při propíchnutí, přebití nebo zkratu.

Napsat komentář