BMW posílá do výroby kabriolet i8 Spyder

Už v dubnu 2012 se objevily spekulace o další verzi tehdy ještě čerstvého plug-in hybridu BMW i8 s označením „Spyder“. Nový šéf BMW nyní potvrdil, že se auto chystá do výroby.

Koncept kabrioletu BMW i8 Spyder se poprvé objevil už před třemi lety. Přízviskem upomíná k modelu Porsche 918 Spyder.
foto: BMW

Pro německý hospodářský deník Handelsblatt řekl nový šéf BMW Harald Krueger, že už brzy budeme mít možnost vidět BMW i8 Spyder ve výrobní verzi. Nejspíš se tedy chystá představení na jednom z nejbližších autosalonů, pravděpodobně tom .

Plug-in hybrid BMW i8 Spyder bude kabrio verzí úspěšného sporťáků BMW i8. Zatím není jasné jak typ stahovací střechy BMW nasadí. Historicky preferuje automatické stahování. Koncept ale původně pracoval s ručně snímatelnou střechou.

galerie: BMW i8 Spyder
BMW i8 Spyder BMW i8 Spyder BMW i8 Spyder

Kromě toho se počítá s tím, že by BMW mohlo souběžně představit vylepšené parametry BMW i8 nebo nějakou výkonnější verzi. Mluví se o tom, že by současný tříválec mohl být nahrazen novým přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem.

Výsledkem by měl být výkon kolem 450 koní. Spekuluje se také o vylepšení baterie pro vylepšení čistě elektrického dojezdu.

3 Comments on “BMW posílá do výroby kabriolet i8 Spyder”

  1. To je auto, že by jeden
    To je auto, že by jeden blil! Vehikl k ničemu, možná tak jen na machrovinku. Jestli se někdy majiteli i8 podaří na její atypický a vyzývavý design nějakou tu ženu sbalit, pošle ho rychle někam, až bude chtít povozit svojí matinku a zjistí, že se tam drahá panička nevejde. Nesmyslná spotřeba, na baterii ujede co vím jen pár desítek km…podle mě BMW tímhle naprosto šlápli vedle. To už si za starou dědovu škodovku 125L připojím generátor na béňo a budu na tom líp!

Napsat komentář