Jeremy Clarkson, bývalá hvězda Top Gearu, ukázala nové drony Amazonu

Amazon nedávno začal testovat doručovací drony. Nyní představil novou generaci své služby Amazon Prime Air – za pomoci slavného Jeremyho Clarksona z Top Gearu.

Nový typ doručovacího dronu Amazon Prime Air
foto: Amazon

Amazon Prime Air je nová připravovaná služba doručování zboží z e-shopu Amazon.com s pomocí létajících dronů. Ti by měli doručit nákup během 30 minut nebo méně.

Amazon přiznává, že uvést tento systém do praxe bude nějakou dobu trvat. Je ale vidět, že tímto směrem vynakládá nemalé úsilí. Už jen proto, že si do nové reklamy najal právě Jeremyho Clarksona, bývalou hvězdu pořadu Top Gear.

Prime Air se může pochlubit zcela novým typem drona, který připomíná malé letadlo. Ty mají létat ve výšce 122 metrů a vážit asi 25 kg. Bezpečnost je pro Amazon zcela zásadní a drony jsou vybaveny několika vzájemně se překrývajícími bezpečnostními systémy.

auto Amazon Prime Air doručovací dron

foto: Amazon

Amazon navíc také řeká na situaci, kdy bude provoz dronů v úředně povolenou a regulovanou záležitostí. S tím nicméně tamní úřady stále ještě poněkud zápasí.

tisková zpráva

7 Comments on “Jeremy Clarkson, bývalá hvězda Top Gearu, ukázala nové drony Amazonu”

  1. Jeremy Clarkson z Top Gearu.
    Jeremy Clarkson z Top Gearu. Jako ne že bych si chtěl kopnout do mrtvoly, ale to je ten trapák, který v jediném díle Top Gearu, který jsem čirou náhodou viděl (a to jen proto, že jsem jednou náhodou přepnul TV kanál a byl tam Nissan Leaf a Peugeot iOn) předváděl divadýlko, jak dojeli do nějakého města a „zoufale a marně hledali“ zásuvku pro nabití EV. Něco tak trapného, zmanipulovaného a za každou cenu hledajícího senzaci jsem v životě neviděl. Takže Top Gear je od té doby pro mě mrtvý pořad.
    Asi Amazon potřeboval šokovat za pomoci lovce senzací.

          1. Hmm, opravdu pádný
            Hmm, opravdu pádný argument
            Podle Gaussovy křivky má téměř polovina lidstva menší než průměrnou inteligenci…

            Většina lidstva věří v existenci nějaké pomyslné fiktivní imaginární bytosti – dá se tento fakt považovat za důkaz existence těchto bytostí? Co tato víra asi o lidstvu vypovídá?

            Dovolíte mi, abych si nastavil laťku „zábavnosti“ dle svého vkusu a založení?

Napsat komentář