Elektromobil Chevrolet Bolt bude odhalen v lednu 2016

Na veletrhu CES 2016 v Las Vegas (6.-9.1.) bude odhalena výrobní verze elektromobilu Chevrolet Bolt. Na trhu má být v roce 2017, podobně jako konkurenční Tesla Model 3.

Koncept elektromobilu Chevrolet Bolt. V současné době už má GM v testovacím běhu celkem 55 těchto aut.
foto: GM

Na autosalonu v Los Angeles aktuálně výkonný vice prezident GM oznámil, že firma odhalí výrobní verzi elektromobilu Chevrolet Bolt na veletrhu CES 2016. Je to poměrně překvapivý krok, protože jen o pár dnů později (11.-24.1.) se uskuteční autosalon v Detroitu.

Právě tam byl odhalen koncept tohoto vozu letos v lednu. Elektromobil Bolt společně vyrobí GM a LG Chem. Nabídne dojezd přes 320 km a příznivou cenu.

GM jasně cílí na to stát se první automobilkou, která takový elektromobil na trh uvede. Hlavním konkurentem je Tesla Motors, ale třeba také Nissan s novou generací Nissanu Leaf.

Zhruba dva měsíce po Boltu, v březnu 2016, má být konečně představen také elektromobil Tesla Model 3.

21 Comments on “Elektromobil Chevrolet Bolt bude odhalen v lednu 2016”

          1. Stačí se podívat na fotky
            Stačí se podívat na fotky a hlavně na video v článku Tesla je pozadu, Chevrolet Bolt už se testuje!
            Pokud Bolt nemá 20″ kola (jako že nemá) a pokud pán na videu neměří 2m, tak je to malé auto. Sice relativně vysoké vzhledem ke své délce a s krátkou robustní přídí, ale malé. Zejména to ukazuje na malý kufr – viz video kolem 0:30, kde je vidět auto z boku při zastavení a rozjezdu (zkuste si to zastavit pauzou).
            No a pokud cena PO dotacích má být 30.000USD, jak je uvedeno v článku, čili před dotacemi cca 37.500-40.000USD, tak tedy „potěš koště“ – za ty prachy to půjde v Evropě doslova na dračku a lidi jim za to budou trhat ruce a stát na to fronty jako za totáče – zejména ti, kteří chtějí EV s dojezdem 350-400km za cenu dnešního tříválce 1.0 HTP. 😉 😉 😉
            EDIT:
            Schválně jsem se teď díval na video z autosalonu v Detroitu, kde byl představený koncept, který je na fotkách nebo obrázcích v zlatohnědé barvě. Sám velký tester Pepa říká: „Malý, kompaktní…“ a podle mě není daleko od pravdy. Kufr má tak asi na úrovni e-UPu. Navíc ten koncept má tak 17″ kola, kdežto testovací Bolt má tak 14-15″. Vzhledem k tomu poměřuji i ostatní rozměry.

  1. je to vtipne, zatimco v
    je to vtipne, zatimco v lednu 2016 jiz budeme znat finalni vzhled Chevroleu Bolt, u Tesly jeste nebudeme znat ani koncept 🙂

    Ale koneckoncu, preci jen Chevrolet Bolt bude na trhu zhruba o rok drive nez Tesla (zacatek 2017 vs konec 2017), takze se to da pochopit.

    Osobne si ale stejne myslim, ze tyto dve vozidla si nebudou nijak konkurovat tak jako si nekonkuruji BMW 3 a Chevy Spark 🙂

  2. Předpokládám , že do
    Předpokládám , že do konce roku 2016 začnou uvadat prodeje Nissanu a bude nucen jít s cenou dolů. BMW bude minimálně chtít zachovat tu stovku i3 , co vyrábí denně a tak budou muset zvednout baterii a to co nejdříve , už teď jsou pozadu za Nissanem. Na začátku dubna začne Tesla de facto prodávat trojku , což odsaje z trhu další zákazníky. Hodně příznivců elektřiny uspokojí novej volt, u kterého čekám obrovské prodeje. VW bude asi muset také nějak reagovat, ale tam to bude asi na novej model. Na platformě golfu se asi auto z dojezdem 300 postavit nedá a na nějaké zvyšování současné baterie to taky moc není, ale mohli by alespoň snížit cenu. Na začátku 2017 snad dojde k výprodeji skladů, protože se začne blížit prodej nové generace s dojezdem 300+ . A tak by mohli jít všechny ZOE, egolfy , zera , iony , souly …. do světa za rozumné ceny.

Napsat komentář