Tesla svolává 90 000 elektromobilů Model S k opravě

Téměř všechny elektromobily Tesla Model S, která kdy automobilka Tesla Motors od roku 2012 vyrobila, nyní svolává k opravě. Jde o „proaktivní“ opatření kvůli možné závadě bezpečnostních pásů.

Pro elektromobily Tesla Model S jde o první svolávání. V minulosti už ale musela Tesla stáhnout jiný svůj produkt: domácí nabíječku Wallbox
foto: Tesla Motors

Automobilka Tesla Motors aktuálně svým zákazníkům rozeslala email, ve kterém o dobrovolném svolávání vozidel Tesla Model S informuje.

„Tesla aktuálně v Evropě narazila na Model S, u které nebyl přední pás správně připevněn ke klínovému utahovači. Vozidlo se nezúčastnilo žádné nehody a nikdo nebyl zraněn. V případě nehody by ale takový bezpečnostní pás neposkytl plnou ochranu. My se v první řadě staráme o vaši bezpečnost.“

Šlo o jediný vůz Model S u kterého Tesla tuto závadu zjistila. Mezitím jich stihla prověřit dalších 3000 a stejná závada se neobjevila. Nyní ale pro jistotu dobrovolně svolává všech 90 000 už vyrobených elektromobilů, aby u nich pás prověřila.

Akcie automobilky reagovaly na zprávu menším poklesem, který byl ovšem rychle vyrovnán. U automobilek – ani malých, ani těch největších, nejsou svolávání vozidel ničím výjimečným.

Tesla Motors

3 Comments on “Tesla svolává 90 000 elektromobilů Model S k opravě”

Napsat komentář