Autosalon Tokio 2015: elektromobil Nissan IDS s 60kWh baterií

Tokijský autosalon otevřel brány novinářům a přicházejí první novinky. Nissan IDS je koncept nového elektromobilu naznačující kam se japonská automobilka vydá s novou generací Leafu.

Koncept elektromobilu Nissan IDS je plně elektrické robotické auto vybavené 60kWh baterií
foto: Nissan

Elektromobil Nissan IDS není příští generací vozu Nissan Leaf. Naznačuje ale jakým směrem by se mohla vydat.

Nejprodávanější elektromobil na světě v aktuální verzi získal příplatkovou 30kWh baterii. Koncept Nissan IDS je vybaven 60kWh baterií, což znamená dojezd až kolem 400 km na jedno nabití při průměrné spotřebě 15 kWh/100 km.

Navíc je auto plně robotické, to znamená, že nabízí plnou míru autonomie. Pro srovnání, Tesla Model S díky novému Autopilotu nabízí pouze částečnou autonomii v řízení.

auto elektromobily koncept Nissan IDS

(klikněte pro zvětšení)
foto: Nissan

Při prezentaci nového konceptu Carlos Ghosn, šéf aliance Renault-Nissan, řekl, že „Nové technologie Nissanu přinesou revoluci do vztahu mezi řidičem a autem a mobility budoucnosti“.

tisková zpráva

19 Comments on “Autosalon Tokio 2015: elektromobil Nissan IDS s 60kWh baterií”

  1. V překladu: V Japonsku za
    V překladu: V Japonsku za dva roky, zbytek světa možná nikdy. Je to zajímavý koncept, ale předbíhá to dobu. A to hlavně v připravenosti infrastruktury. Aby tohle auto fungovalo, bude potřebovat velmi moderní a funkční silnice. Toho se tu v ČR hned tak nedočkáme…

    1. Tak ono to je „v
      Tak ono to je „v průměru“. Což znamená, že vezmeme všechny cesty všech řidičů a z toho nám vyleze, že normální řidič neujede denně víc jak 150 km. Problém je v tom, že to jedno procento nastává alespoň dvakrát ročně skoro u všech řidičů… A pak to začíná být dost otravné.

Napsat komentář