Aston Martin představil elektromobil RapidE

Na začátku dubna jsme psali, že Aston Martin chystá elektromobil s výkonem 1000 koní. Později se potvrdilo, že půjde o Aston Martin Rapide. Britská automobilka koncept konečně odhalila.

Aston Martin plánuje vyrobit pouze 400 kusů svého elektromobilu. 100 z nich se podle očekávání prodá v Číně.
foto: Aston Martin

Aston Martin, britský výrobce luxusních sportovních vozů, se proslavil především jako značka, kterou volí agent James Bond 007.

Dnes ji vede Andy Palmer, který původně pracoval v Nissanu. A právě tam nejspíš zřel, že budoucnost automobilů je v elektřině.

A netrvalo dlouho, než potvrdil konkurenci pro Tesla Motors, protože Rapide S je jednoduše minulostí a nastupuje Tesla Model S.

Elektromobil Aston Martin RapidE je vyvíjen ve spolupráci s Williams Advanced Engineering a jeho základem je čtyřdveřové sportovní auto Rapide S.

Během odhalení britská značka neuvedla k novému konceptu žádné výkonové specifikace. Je nicméně ve hře, že se nakonec budou nabízet dvě verze – jedna s pohonem zadní nápravy, druhá s pohonem všech čtyř kol, čtyřmi elektromotory a celkovým výkonem mezi 800 až 1000 koní.

Andy Palmer při představení konceptu řekl, že dojezd 320 km je očekáván u verze se zadním náhonem při „rozumném“ stylu řízení. Cena by měla začínat někde kolem £200 000 (v přepočtu asi 7 mil. korun), což je o £50 000 víc než kolik stojí spalovací verze.

11 Comments on “Aston Martin představil elektromobil RapidE”

  1. Znám lidi, kteří si
    Znám lidi, kteří si kupují auta pro potěšení a do sbírky. Nepřejte si vidět jejich garáže, připadáte si jak v podzemním parkovišti nákupního centra. Jen značky aut jsou trochu jinde. O cenovkách nemluvě. A to je přesně tato cílová skupina. Je nás už na světě pěkných pár miliard a někomu stačí ke štěstí to, že jen on a 399 vyvolených na celém světě ho má. A nikdo jiný.

Napsat komentář