Rinspeed Etos: auto s dronem

Švýcarskou značku Rinspeed asi není třeba představovat. Místo ní totiž mluví činy, resp. produkty. Nejnověji je to koncept Etos, který firma představí na veletrhu spotřební elektroniky CES 2016 v Las Vegas.

Frank M. Rinderknecht si myslí, že skutečně disruptivní nové technologie v automobilovém průmyslu nyní budou přicházet z digitální sféry. Proto se chystá na veletrhu CES 2016 odhalit koncept Rinspeed Etos.
foto: Rinspeed

Představení novinky Rinspeed Etos na veletrhu CES 2016 v Las Vegas přichází jako velké překvapení. Domácí švýcarská značka Rinspeed si totiž až dosud připravovala každý rok něco nového pro .

Otec značky, designér Frank M. Rinderknecht, se ale rozhodl pro změnu. Jeho Rinspeed Ʃtos, jak zní originální řecký název, je sportovní auto poháněné blíže nespecifikovaným hybridním pohonem.

Jeho hlavní zvláštností ale malý helipad na zádi odkud může kdykoliv startovat průzkumný doprovodný dron. Mimochodem, před pár dny jsme vám ukazovali čtyřnohého robota, který také využívá drona jako průzkumníka.

tisková zpráva

3 Comments on “Rinspeed Etos: auto s dronem”

  1. Kolikrát jsem si říkal,
    Kolikrát jsem si říkal, jak by se mi v některých situacích hodil dron, letící nad autem. Ono stačí těch pár centimetrů rozdílu u dodávky a třeba Fabie ve výšce očí.
    Ale zajímalo by mne, jestli to mají opravdu vychytané. Co tunely, mosty, elektrické vedení, troleje, případné kolize s jiným takovým dronem. Nebo právní stránka. Smí se kdekoli jen tak s něčím takovým létat?
    A jak to udělá, aby mu ho, když zrovna bude auto stát na semaforu a dron na heliportu, nekdo nečórnul.

Napsat komentář