LG Chem postaví v Evropě továrnu na baterie, asi v Polsku

Jihokorejská společnost LG Chem se podle zdrojů z Jižní Koreje chystá stavět novou továrnu na baterie v Evropě. Jako nejpravděpodobnější země připadá v úvahu sousední Polsko.

Pracovníci továrny LG Chem na výrobu baterií drží v rukou jeden bateriový článek
foto: LG Chem

LG Chem má prozatím na světě dvě továrny na výrobu baterií. Jednu ve městě Ochang v Jižní Koreji, druhou v americkém městě Holland. První jmenovaná dokáže vyrábět 200 000 „baterií“ ročně, druhá 50 000. Třetí továrna se staví v Číně s kapacitou 100 000 kusů ročně.

V Evropě zatím LG Chem výrobní základnu nemá. Ale je logické, že chce. Aktuálně totiž Evropa přebírá žezlo po USA, prodává se tu nejvíc aut do zásuvky. Největším evropským zákazníkem LG Chem je společnost Renault, ale brzy se nejspíš přidají i další.

Evropská továrna by měla mít kapacitu 50 000 baterií ročně. Jako nejvhodnější místo pro stavbu zatím analytici uvažují Polsko, konkrétně Varšavu. Tam už dnes sídlí LG Electronics, LG Display i LG Innotek.

Továrna LG Chem v Evropě pomůže firmě snížit logistické náklady a tedy i cenu baterií a lépe zásobit evropské partnery.

3 Comments on “LG Chem postaví v Evropě továrnu na baterie, asi v Polsku”

  1. Tak já docela LG fandím,
    Tak já docela LG fandím, ale fascinuje je mne, že svět už oběhlo několik zpráv, že s LG podepsal smlouvu v podstatě každý a samo LG deklarovalo že jsou „připraveni“ dodávat baterie 80-120kWh, ale o vlastních parametrech článků/baterie pořád nikde ani zmínka?

Napsat komentář