Tesla má 27 000 rezervací na Model X

, šéf Tesla Motors, nedávno potvrdil, že první dodávky elektromobilu Tesla Model X začnou 29. září. Podle aktuálních statistik má Tesla na toto elektrické už 27 000 závazných rezervací.

Tesla nedávno oznámila první podrobnosti o Tesla Model X. Auto se bude prodávat s 90kWh baterií, dojezdem 384 km a pohonem všech čtyř kol. Po dlouhých měsících odkladů se konečně chystají dodávky prvním majitelům. Zprvu půjde o ty kdo si objednali speciální „Signature Series“.

Ještě začátkem července 2015 jsme informovali, že má Tesla na Model X víc než 24 000 rezervací. Teď už číslo stouplo o další tři tisíce na 27 000 rezervovaných kusů. Odhaduje se, že během letošního roku však Tesla dokáže pokrýt pouze 7000 až 10 000 kusů.

Pro srovnání, celosvětové prodeje Tesla Model S připadají z 50-60 % na Severní Ameriku. A je logické, že podobného či mírně vyššího poměru by časem měl dosáhnout i Model X. Obliba vozů typu SUV je totiž na druhé straně Atlantiku stále ještě o něco větší než v Evropě.

14 Comments on “Tesla má 27 000 rezervací na Model X”

        1. Pane Hořčík děkuji za
          Pane Hořčík děkuji za ten odkaz. Vím že většina informací je jen v rovině spekulací, ale to se zatím asi nedá nic dělat. To malé SUV snad bude prostorově i rozměrově o něco větší než Duster. Líbí se mi že Tesla drží svoji výrobní linii a každý rok nevzniká facelift který je věcně o ničem jako je tomu u spalováků a místo toho zlepšují softwar. A pro ty co na to mají víc prostředků je možnost větších baterek.

Napsat komentář