Tesla Roadster 3.0: upgrade dojezdu 544 km, k objednání ihned!

Dnešní den plný novinek týkajících se Tesla Motors stále nekončí. Tesla totiž uvolnila k objednávkám dlouho slibovaný upgrade baterie pro Tesla Roadster!

Elektromobil Tesla Roadster od Tesla Motors byl jejich první prodávaný stroj.
foto: Tesla Motors

Malý sportovní elektromobil Tesla Roadster bylo první auto, který americká Tesla Motors uvedla v roce 2008 na trh. Prodalo se ho něco kolem 2500 kusů. S dojezdem mezi 400 km a 500 km a cenou $100 000 šlo tehdy o zjevení.

Dnes jde o ceněný raritní kousek. nedávno přislíbil pro majitele Roadsterů příchod možnosti upgradovat na verzi 3.0, která nabídne vyšší dojezd díky lepší baterii.

A upgrade je konečně tu! Díky Zvýšení kapacity baterie na 70 kWh dosáhne Tesla Roadster 3.0 na dojezd 544 km (dle velmi střídmých standardů americké EPA, reálně tedy klidně kolem 600 km!). Cena upgradu ale není malá: činí $29 000, v přepočtu asi 725 000 Kč.

Tesla nicméně vyšší cenu za baterii pro Roadster vysvětluje celkem logicky: narozdíl od baterií pro Tesla Model S, které se kompletují na výrobní lince továrny ve Fremontu, se baterie pro Roadster stavějí téměř kompletně ručně a v malém množství (2-3 týdně).

Objednat se na upgrade je tedy (pro americké majitele Roadsterů) možné už dnes, ovšem za rezervační poplatek $5000. Kdy přesně ale instalace upgradů začnou není jasné. Staré baterie si Tesla ponechá.

O doprovodném aerodynamickém kitu a nových pneumatikách s nízkým odporem, které Musk sliboval jako součást upgradu na verzi 3.0, zatím není nikde žádná zmínka.

InsideEVs

Napsat komentář