Apple připravuje test robotického auta

Nedávno jsme psali, že v Michiganu vyrostlo falešné město pro robotická auta. O podobná místa bude, zdá se, zájem, protože jedno takové teď hledá i Apple.

GoMentum Station, bývalá námořní základna, představuje ideální prostředí pro testy robotických aut. Jako je třeba Honda Acura RLX na obrázku.
foto: Honda

Připravuje Apple vlastní robotické auto? Teď už se to zdá být téměř jisté. Vždyť mu pomáhají i bývalí zaměstnanci Tesla Motors. Auto prý bude hotové v roce 2020 a půjde o elektromobil bez oken ovládaný hlasem.

Nebo tak něco. Ať už se to vyvrbí jakkoliv, Apple je narozdíl od společnosti Google ohledně svého auta hodně tajnůstkářský. Nic zatím nepotvrdil a rozhodně by ho nechtěl ukazovat veřejně – pokud tedy existuje.

Inženýr Frank Fearon, který pro Apple pracuje v rámci tajné pracovní skupiny speciálních projektů, ovšem aktuálně v rozhovoru pro magazín The Guardian prozradil, že Apple jedná s provozovateli GoMentum Station, bývalé námořní základny poblíž San Franciska.

Toto místo se v současné době mění v největší zabezpečenou testovací dráhu pro robotická auta. Automobilky jako a už ji využívají. A Randy Iwasaki, šéf firmy, pro The Guardian potvrdil, že Apple skutečně zájem má.

Bývalá námořní základna je pro automobilky ideálním místem k testování robotických aut. Více než 30 km zpevněných cest, najdezdy, pojezdy, přejezdy, tunely, ohrady, to všechno tam je. Auta tedy fungují v reálném, ale zároveň bezpečném prostředí, mimo oči veřejnosti.

6 Comments on “Apple připravuje test robotického auta”

Napsat komentář