Tesla má prototyp robotické nabíječky, která se kroutí jako had!

Nedávno jsme informovali, že Tesla připravuje robotický dobíjecí konektor pro elektroauta. Jeden nám nedávno předvedl Volkswagen, teď se konečně ukázala i Tesla se svým robotickým hadem.

Zda se ale automobilka Tesla Motors rozhodne někdy své robotické nabíječky skutečně realizovat je zatím ve hvězdách.
foto: Tesla Motors

Robotická nabíječka může být využívána se všemi současnými i budoucími elektromobily Tesla Model S a předpokládáme, že i všemi budouvými auty značky Tesla.

Robotické nabíječky mají odstranit hned několik nevýhod současného „ručního“ zapojování nabíjecích kabelů. Předně, jak roste výkon rychlonabíječek, šířka i hmotnost kabelů i konektorů roste. Manipulace s nimi je pak nemotorná a neobratná.

Díky tomu i déle trvá. Robotická nabíječka by dokázala tyto nevýhody eliminovat. Stačilo by prostě zaparkovat na místo, vystoupit z auta a robot by nabíjení konektor automaticky zapojil.

Tesla Motors

25 Comments on “Tesla má prototyp robotické nabíječky, která se kroutí jako had!”

          1. Bože…. zkuste se zamyslet
            Bože…. zkuste se zamyslet nad tím, co jste napsal.
            a) to, že kritizuji výsledek vyhazování mých daní prostřednictvím EU mašinérie (předpokládám, že ta vlaječka EU je tam povinně kvůli dotační podpory vývoje) je podpora Ruska?
            b) EU sama podporuje Rusko, kde jen může. Závislostí na jeho surovinách. Třeba ropovodem Nord stream, dříve plynofikací vytápění domácností v EU, pak plynofikací výroby elektřiny v EU a nejnověji plynofikací dopravy v EU. Taky z mých daní a proti zdravému rozumu.
            c) móda nálepkování je snad EU tradice – placený přívrženec Ruska. To je totéž, jako když označíte lidi za xenofoby a rasisty, když protestují proti tlupě Cikánů, co v Kojetíně zkopala plavčíka. Na městském koupališti. Radní tam zvažují, že jim bude stát strážníku vchodu. U nás v Ostravě je bohužel realitou už přes 5 let, že po zuby ozbrojená hlídka MP se pravidelně co hodinu producíruje mezi dekami návštěvníků koupaliště v centru města. Díky zvěři, která útočí zásadně ve smečce a doposud se nenaučila lidským způsobům. O kraválu, binci a napadání návštěvníků už jejich mláďaty nemluvě. Ano, píšu mláďaty, protože dítě se tak nechová. A to všechno jde taky z mý daní. Takže mám plné právo se k tomu vyjádřit. A můžete nálepkovat 🙂

                1. vzduchovku s vykonom 16J,
                  vzduchovku s vykonom 16J, broky, teleskopicky alebo holo zameriavac, a lietajuce potkany (holuby) = zabava na dlhe chvile a legalne odreagovanie sa. vzduchovka s teleskopom stoji cca aj 150 – 200 Eur

                  youtu.be/fV-8pdVAogg

                2. pre teba by sa hodila
                  pre teba by sa hodila povedzme tato
                  youtu.be/Cmu9iXw7ecc

  1. Myslím, že srovnání
    Myslím, že srovnání použití drahého průmyslového robota za x miliónů od VW a tohohle téměř přenosného zařízení s výrobní cenou na první pohled někde úplně jinde, snad ani srovnání nesnese. Teď jde o to, na jaký segment toto zařízení míří a jaká životnost a spolehlivost.

Napsat komentář