Tesla otevřela první rychlonabíječky ve Španělsku

Celoevropská síť rychlonabíječek Tesla Supercharger dostává zase ostřejší kontury. Automobilka Tesla Motors aktuálně otevřela první dvě stanice ve Španělsku.

První rychlonabíječka Tesla Supercharger ve Španělsku je v historické Gironě
foto: Tesla Motors

Španělsko prozatím, podobně jako Česká republika, nemá žádný obchod ani servis Tesla. Narozdíl od Česka má ale od konce července alespoň dva Superchargery. A to jmenovitě ve městech Girona a Tarragona.

Otevřením prvních dvou stanic ve Španělsku začíná evropská expanze z nejbohatšího jádra do „chudších“ států směrem na západ, ale doufejme i na východ. Slovinsko už svůj Supercharger má, teď je doufejme na řadě jakožto tranzitní země právě ČR.

Tesla Motors

27 Comments on “Tesla otevřela první rychlonabíječky ve Španělsku”

  1. Španělsko mě ani moc
    Španělsko mě ani moc nepřekvapuje ale SC v Polsku který brzo otevřou v Poznani je pro mě překvapení. Čekal jsem spíš Chorvatsko nebo Česko nebo i Bratislava je logičtéjší zvlášť když přes den je nabíjení ve Vídni skoro nemožné. No každopádně každý další SC je velká radost jen tak dál.

    1. no tak Polsko je v
      no tak Polsko je v současnosti plně kapitalistická země narozdíl od česka, za dob komančů v americký obchodní zóně (ČSSR/SRN) tak možná zalobovali kuci 😉 Každopádně Slovensko by si ho zasloužilo to ano, ale jaksi východní evropa se primárně bude síťovat na vzdálenost +/-200km a Bratislava je moc blízko Vídně 😉

Napsat komentář