BMW i3 jako elektromobil Apple? Údajně se jedná

V únoru jsme informovali, že Apple připravuje elektromobil. Začalo se spekulovat, že by mohlo jít o spolupráci s BMW. Bavorská automobilka to dementovala, ale nyní se spekulace objevují znovu.

Všechno pramení z jediné věty, kterou pronesl Oliver Zipse, šéf výroby BMW. Ten v rozhovoru pro Reuters na otázku, zda si dokáže představil stavbu auta pro velkou počítačovou firmu jako je například Apple, odpověděl:

„Žijeme ve světě partnerství.“

Okamžitě se pochopitelně znovu rozeběhly spekulace. Podle nich by mohl elektromobil Apple být postaven na úspěšném modelu BMW i3, který se prodává už od konce roku 2013.

Pronikání počítačových firem do automobilového průmyslu je čím dál tím zřejmější. Zejména díky tomu, že Google vyvíjí své vlastní robotické elektromobily. Otázkou je, zda má Apple skutečně potřebu na to reagovat?

Google dnes totiž působí v celé řadě odvětví, od energetiky po mobilní telefony nebo dobývání vesmíru. Apple zdaleka tak široký záběr nemá a nejspíš ani nechce.

O možné spolupráci mezi BMW a Apple se ale už v březnu 2015 zmiňoval i prestižní německý magazín Auto Motor und Sport. Tehdy šlo ale nejspíš především o to zda by do elektromobilu BMW i3 bylo možné dostat operační systém iOS a tím zlepšit celkovou funkčnost auta.

Tyto snahy pak BMW dementovalo s tím, že svůj ekosystém dalším výrobcům otevírat nechce. Jak ale potvrzují slova Olivera Zipse, výrobě auta pro jinou značku, třeba s nakousnutým jablkem ve znaku, se nejspíš bránit nebude.

Reuters

7 Comments on “BMW i3 jako elektromobil Apple? Údajně se jedná”

    1. jak je na něšem jablko,
      jak je na něšem jablko, tak je to děravý jak cedník
      zabezpečení jde rázem o 50 let nazpět, ale zákazníci Applu jsou velmi jednoduší zákazníci, těm to nevadí, to víme

      „The operating system with the highest number of vulnerabilities in 2014 was Apple’s Mac OS X followed in second place by it’s own iOS.“

      „Reported iCloud hack leaks hundreds of nude celebrity photos“

      1. A nemáte kam strčit kabel,
        A nemáte kam strčit kabel, to by u tohoto byl dost velký problém. 🙂
        U apple produktů funguje cosi jako magie značky, není mi jasné kde se to vzalo. Možná kdyby se nestaly uniy wars, tak by jsm neslyšeli ani o jedněch, možná o apple jako o výrobci zařízení.

        Jenže neradno podceňovat sílu hloupých lidí, jsou-li v davu.

      2. A další s prominutím
        A další s prominutím debílek co neví jak vypadá kolo a ví že kočár i auto je na hov… protože v tom budou lidi…snad jen ve zkratce, kradou se an ios zkrze apky prachy-ne.
        NA androidu ano atd..a windows radší pomlčím…
        Nakonec ano tupí zákazníci používají unixové jádro zatímco chytří zákazníci widlí mají svůj…ono vlastně ani nejde nazvat, snad jen stáhni si antivir, stahni si cleaner a zapni defragmentaci..oo tě to snad uklidní
        PS: Na macu nic takového není třeba…jak zajimavé, viry které najdu jsou vždy jen ty na pamětích od Win uživatelů, čímpak to?

Napsat komentář