Německo: Volkswagen postaví nabíječky na 12 000 parkovištích

Včera jsme informovali, že německý řetězec Aldi staví síť nabíječek pro elektromobily. Dnes je tu podobná novinka: celkem 12 000 nabíjecích stanic postaví Volkswagen.

Plug-in hybrid Volkswagen Golf GTE se nabíjí na parkovišti Volkswagen
foto: Volkswagen

Německá tisková agentura informuje, že koncern Volkswagen vybuduje během následujících let síť celkem 12 000 nabíjecích stanic. Stanice mají vyrůst na asi 10 % firemních parkovacích místech po celém Německu.

Plány ohlásil samotný šéf Volkswagenu Martin Winterkorn na Národní konferenci o elektrické mobilitě v Berlíně. Winterkorn zdůraznil, že budování sítí nabíječek není obchodní model pro automobilky, ale že Volkswagen chce jít příkladem.

V současné době je v Německu téměř 5000 nabíjecích stanic. Jenže i přesto je zájem o elektromobily a plug-in hybridy pramalý, zejména ve srovnání se zeměmi jako je , , nebo třeba i .

Německo totiž prozatím nákup elektromobilů nijak přímo nepodporuje. Přitom chtělo mít do roku 2020 na silnicích milion elektrických aut. To se nepovede, ale nové typy incentiv se už chystají, aby se náš soused mohl vysněné cifře alespoň přiblížit.

10 Comments on “Německo: Volkswagen postaví nabíječky na 12 000 parkovištích”

  1. Jako u blbejch na dvorečku.
    Jako u blbejch na dvorečku. Proč staví s horentními náklady desetitisíce dobíječek na firemních parkovištích, kde je víceméně nikdo nepotřebuje (kdo má na elektromobil, jistě má doma i zásuvku) a nepostaví za zlomek nákladů stovky nabíječek na dálkových trasách, kde je potřebuje každý? S takovýmhle materiálem je Tesla odsouzena k úspěchu.

    1. koncern VW (mainstreamove
      koncern VW (mainstreamove znacky koncernu Skoda, Seat, VW, Audi) je tezce zavislej na fleetovich zakaznicich, takze se da tahle taktika docela chapat, proste nechtej prijit o ty nejvetsi zakazniky ktere ted maji a kterym dodavaji tisice aut rocne (kazdemu)

      druhym faktorem je ze na tyhle nabijecky dostanou od Nemecka stopro dotaci, takze to VW bude stat jen velice velice male finance

  2. podam to extremne aby bol
    podam to extremne aby bol ten absurdny stav spravne pochopeny

    cely ich počin je natoľko dôvery hodný, ze k nemu nemusia byt uvedene ziadne alebo uplne podmienky, cena, a nadovazok tam daju obrazok mladej susky ako strka kabel do auta, na ktore si zarobila svojou poctivou administrativnou pracou vo vw ktora je urcite minimalne tak uzitocna ako pestovanie zemiakov, svin, a psenice aby sme mali chlieb na stole.

    1. Jaký bude výkon těch VNS
      Jaký bude výkon těch VNS ? Přidají par tisíc FV panelů na střechy těch blízkých obchodních center a to pokryje značnou část denní spotřeby . Zajímalo by mě jestli to bude jen pro vozy VW nebo i pro ostatní EV automobily ? Třeba Tesla sice nabídla možnost nabíjení i ostatním. Ale za jakých podmínek ?

Napsat komentář