Nissan představil sedmimístný elektromobil e-NV200

Ještě donedávna byl elektromobil Tesla Model S jediným sedmimístným elektromobilem na trhu. Ale i u našeho testu Nissan e-NV200 jste si bezesporu říkali: ‚Proč tohle auto nemá třetí řadu sedadel?‘. Teď už má.

Sedmimístná verze elektrické dodávky Nissan e-NV200 bude k dostání od července 2015
foto: Nissan

Nissan představil sedmimístnou verzi elektrické dodávky Nissan e-NV200 právě před týdnem. Do prodeje půjde během července letošního roku. Půjde o světově první skutečně sedmimístné MPV.

Tesla Model S je totiž sedmimístná pouze „napůl“, když na zadní otočené sedačky v kufru lze posadit pouze děti. Kromě sedmimístné verze elektromobilu Nissan e-NV200 se u tohoto vozu konečně dočkáme také plně vybavené verze Evalia.

Sedmimístná verze začíná v Británii na ceně £19 895 (v přepočtu 751 000 Kč, ovšem zahrnuta je i vládní dotace £5000) pokud si pronajmete baterii, případně za cenu £23 400 (884 000 Kč) pokud si auto koupíte „komplet“.

Auto bylo uvedeno na trh minulý rok a podle Nissanu je poptávka obrovská. Ostatně, i sedmimístná verze je odpovědí na poptávku zákazníků. Vůz využívá stejného typu elektrického pohonu jako nejprodávanější elektromobil na světě, Nissan Leaf.

tisková zpráva

4 Comments on “Nissan představil sedmimístný elektromobil e-NV200”

      1. Přesně tak jak píšete,
        Přesně tak jak píšete, větší baterka by se hodila. Mezi zadními koly a směrem k zadnímu nárazníku je místa dole v eNV200 dost.
        Průběžně dobíjet při stání a čekání se sice dá dost rychle (nabíječka palubní je 6,6 kW nebo se dá použít rychlonabíječka 50 kW), ale to opravdu znamená na taková místa zajíždět a chvíli na nich trávit, když bude denní nájezd v tak vysokém zatížení nad 100 km.

Napsat komentář