Rallye Blue Corridor na Světové plynárenské konferenci v Paříži

Blue Corridor Eiffel Tour 2015, kterou společně organizují společnosti Gazprom Export a E.ON Global Commodities dorazila 3. června na 26. Světovou plynárenskou konferenci do Paříže.

Rallye Blue Corridor je propagační jízda vozidel poháněných zemním plynem, která každoročně v Evropě projedou trasu kolem 4000 km. Rallye společně organizují společnosti Gazprom Export (Rusko) a E.ON Global Commodities (Německo) a má podporu Mezinárodní plynárenské unie a asociací vozidel na zemní plyn NGV Global a NGVA Europe.
foto: BlueCorridor.org

Konvoj 9. ročníku této propagační jízdy vozidel poháněných zemním plynem projel letos trasu dlouhou 3790 km vedoucí přes Rusko, Bělorusko, Polsko, Německo, Nizozemí, Belgii a ukončil svou cestu ve francouzské metropoli.

Účastníky rallye přivítal v Paříži prezident Mezinárodní plynárenské unie Jérȏme Ferrier, místopředseda představenstva Gazprom Exportu Alexander Medveděv a generální ředitel společnosti E.ON Global Commodities Christopher Delbrück. Uvítacího ceremoniálu se zúčastnili také další zástupci evropských a světových asociací vozidel poháněných zemním plynem stejně jako mezinárodní energetičtí experti, zástupci průmyslu a novináři.

Ve svých vystoupeních řečníci představili perspektivy využití plynu v dopravě, kde zdůraznili přínos zemního plynu ke snižování emisí CO2 a jeho roli v boji proti změně klimatu. „Evropský trh vozidel na zemní plyn skrývá obrovský růstový potenciál. Rallye Blue Corridor konkrétně dokládá zvyšující se význam zemního plynu v dopravě,“ řekl Alexander Medveděv.

Jérȏme Ferrier přivítal Rallye Blue Corridor jako velkou příležitost a dodal, že vidí budoucnost zemního plynu v dopravě pozitivně. Christopher Delbrück uvedl, že celý plynový trh nabízí růstový potenciál vybízející úspěšné hráče na trhu ke spolupráci.Další vystupující vyzdvihli příspěvek zemního plynu jako motorového paliva ke snížení znečištění v městských oblastech a zmínili využití plynu v dopravě jako poslední oblast, kde by plyn mohl úspěšně prosadit.

Příjezd konvoje Blue Corridor Rallye a výstava zúčastněných vozidel byla částí programu Světové plynárenské konference a představila účastníkům nejnovější vývoj v oblasti automobilů na zemní plyn.

Rallye Blue Corridor se mj. účastnily vozy VW Passat, Audi A3 g-tron, VW Scirocco Racing, autobus Solcity 12 LNG poháněný zkapalněným zemním plynem, Opel Zafira, Fiat Ducato a Fiat 500, které demonstrovaly šíři nabídky světových automobilek v segmentu vozů na zemní plyn.

tisková zpráva

4 Comments on “Rallye Blue Corridor na Světové plynárenské konferenci v Paříži”

Napsat komentář