Reportáž: Elektromobilita pro každého – Den EV

Jak magazín Hybrid.cz informoval před časem, ve středu dne 13. května 2015 se v Praze uskutečnila propagačně-vzdělávací akce Den Elektrických vozidel – „Den EV“. Přinášíme krátkou reportáž.

Flotila elektromobilů pro zkušební jízdy v rámci Dne EV
foto: auto88.cz

Přes čtyři desítky zájemců o elektrická vozidla se setkaly v prostorách dealera značky Nissan a Mitsubishi u firmy Autobond Group. Již u vstupu byly připraveny předváděcí elektromobily, další čekaly v prostorách showroomu.

Před samotným začátkem akce postupně přicházeli první účastníci, prohlíželi se vystavené elektromobily a rozproudila se živá diskuze. Následoval blok vzdělávacích přednášek, které byly prokládány otázkami z publika a někdy též žhavou výměnou názorů a argumentací.

auto Den EV elektromobilita pro každého

Řada námětů vyvolala diskuze a argumentace
foto: auto88.cz

Mezi nejdiskutovanějšími tématy byly otázky návratnosti investice do elektromobilu, výměna zkušeností o možnostech nabíjení a hlavně tipy na jízdu za co nejméně peněz. Velký ohlas mělo také vysvětlení principu a funkčnosti solární instalace typu GridFree, kdy část elektřiny na provoz elektromobilu lze získat přímo ze slunce bez dalších budoucích nákladů.

V rámci podpory prodeje vozidel Nissan bylo též zveřejněno mimořádné cenové zvýhodnění platné pro účastníky akce Den EV. Kdo váhal s nákupem elektromobilu měl pádný důvod potvrdit rezervační objednávku. Registrovaní čtenáři Hybrid.cz též dostali tašku s propagačními dárky od organizátorů akce.

auto Den EV elektromobilita pro každého

Řada námětů vyvolala diskuze a argumentace
foto: auto88.cz

Na základně podnětů a otázek z Akce Den EV byl zpracován dokument „Nejčastější dotazy k elektrickým vozidlům Nissan“. Tento dokument můžete získat i Vy, pokud vyplníte tento registrační formulář. Pomocí formuláře se též můžete registrovat na budoucí termín další akce Den EV, který se bude znovu konat nejspíše koncem léta.

Pokud máte nějaké postřehy nebo ohlasy k akci Den EV, neváhejte napsat sem do diskuze.

Prohlédněte si také galerii fotografií z konání akce.

placená inzerce

6 Comments on “Reportáž: Elektromobilita pro každého – Den EV”

        1. Na ty akci jsem se na
          Na ty akci jsem se na chvíli zastavil. A nebýt přednášejícího, který strašně tlačil na pilu, tak bych tam i vydržel trochu déle.
          Nemluvil úplně špatně ale o něčem vyloženě přeháněl což mu škodilo a celé akci taky, protože se to nakonec zavrhlo na propagační akci prodeje Leafu od Autobondu.

          Ale jinak to asi nebylo špatný, hlavně jsem se projel v Kia Soul a souhlasím tohle auto je o generaci před Leafem. A nakonec je i hezčí 🙂

          1. Také jsem byl na akci a
            Také jsem byl na akci a byla super. Jen musím souhlasit s přeháněním přednášejícího který to podal opravdu jako prodej předražených hrnců od Šmejdů (původně z legrace a nakonec se vžil do role). Opravdu si myslím že velké nadhodnocování výhod elektromobilu bylo do očí bijící a zbytečně mate potencionální kupce nebo způsobuje nepříjemné prozření majitelů. Sám elektromobil vlastním, tak vím o čem je řeč. Jinak projížďky super. Kia byla asi opravdu co se týká jizních vlastností o maličko lepší než Leaf, ale neznatelně. Jestli je hezčí, to je věc vkusu. Zase má nic moc kufr a docela měkká sedadla. Každý vůz má něco.
            Jinak ale díky za akci a možnost porovnání 4 elektromobilů.

Napsat komentář