Tesla Model 3 – je tohle realistická podoba?

S velmi zajímavým návrhem levného elektromobilu Tesla Model 3 přichází designér James Stumpf. Jeho představa třetího modelu značky Tesla Motors nám přijde nejblíž skutečnému produktu.

Renderovaný návrh elektromobilu Tesla Model 3
foto: James Stumpf

Americká automobilka Tesla Motors představí svůj levný elektromobil Tesla Model 3 podle slov svého šéfa někdy kolem března 2016. Tedy za necelý rok.

auto elektromobil Tesla Model 3 James Stumpf

foto: James Stumpf

To ale nabrání celé řadě fanoušků zkoušet hádat, jak by asi jedno z nejočekávanějších aut nejbližších měsíců mohlo vypadat. Podle našeho názoru zatím zdaleka nejlépe se to povedlo průmyslovému návrhářovi Jamesi Stumpfovi.

auto elektromobil Tesla Model 3 James Stumpf

foto: James Stumpf

Ten navrhnul kompaktní vůz s moderním designem, ale zároveň si uchovávající jasně rozpoznatelné znaky vozů Tesla – zejména oblou příď. Nedivili bychom se, kdyby James brzy našel práci u Tesla Motors nebo i jiné (automobilové) firmy.

Výroba elektromobilu Tesla Model 3 by se měla rozjet už v roce 2017. Auto bude stát kolem $35 000 před dotacemi a ujede přes 320 km na jedno nabití. Přesto Tesla zatím nemá hotový prototyp Modelu 3.

14 Comments on “Tesla Model 3 – je tohle realistická podoba?”

  1. Tak toto dúfam nie.
    Ako

    Tak toto dúfam nie.
    Ako možný budúci majiteľ Tesla III chcem pekný dizajn ako Tesla S.
    Nie toto zvláštne vyzerajúce čudo.
    Parametre by mohli byť ok no dizajn je špatne.
    A cena je ešte veľmi rozhodujúca ak to bude vyzerať takto a bude to stáť s DPH viac ako 35000€ asi odbočím na nový Nissan Leafe ktorý by mal mať akumulátor cez 35kWh za cenu s DPH do dúfajme aktuálnych 29000€.
    Uvidíme čo rok 2016 prinesie.

  2. Nam tady zase prijde
    Nam tady zase prijde nejblize k produktu Tesly Modelu 3 navrh meho vzdaleneho stryce, ktery mam ted pred sebou na stole.
    Prosim Vas, neotiskujte takoveto blaboly. To uz je asi treti „fantazijni“ foto v poslednich 2 tydnech na ruznych ceskych serverech. Je to uz pomalu horsi uroven, nez Blesk…

Napsat komentář