Sekundární síť nabíječek Tesla se dál rozšiřuje

Kromě sítě nabíjecích stanic Tesla Supercharger buduje americká automobilka i sekundární síť nabíječek. Tzv. „Destination Charging“ jsou pomalejší wallboxy instalované v hotelích, resortech apod.

Nabíjení elektromobilu Tesla Model S z wallboxu neboli „Destination Chargeru“
foto: Tesla Motors

Síť rychlonabíječek Tesla Supercharger už čítá přes 2361 jednotlivých stojanů na 432 stanicích (k dnešnímu dni). Jen v Evropě je 150 stanic, v přes 200. A síť se dál rozšiřuje. Už letos bychom se měli dočkat prvních Superchargerů také v České republice.

Kromě této sítě však fungují na řadě míst ještě tzv. „destination chargers“. Tyto wallboxy zvané „Tesla High Power Wall Connector“ (HPWC) dokážou proudem 80 A (v případě, že je Tesla Model S vybaven duální nabíječkou). Nabít tak lze asi 80 km dojezdu za hodinu.

Nejnověji potvrdila budování sítě destination chargerů také nezávislá asociace klubů, hotelů a hospod Select Registry. V současné době je instalováno už 63 wallboxů, celkově jich bude 170 – jen v rámci sítě podniků Select Registry.

o síti destination chargerů prohlásil, že bude „v podstatě všudypřítomné“. Mají být všude tam, kde majitelé elektromobilů Tesla Model S obvykle zastavují na několik hodin. Půjde tedy o klíčový doplněk pro síť Superchargerů.

Select Registry, Tesla

14 Comments on “Sekundární síť nabíječek Tesla se dál rozšiřuje”

      1. Na podzim nebude tady nic.
        Na podzim nebude tady nic. Pred CR je v SC planech temer kompletni Spanelsko, Francie, jih Balkanu. A tam zatim neni zadny pohyb. Clovek by cekal, ze to tam nasmeruji k dovolenym..
        Takze na hotely v Evrope letos zcela urcite zapomente… Budou mit prace napr.s introdukci modelu Tesla X azaz..

              1. Pane, mne to nerikejte.
                Pane, mne to nerikejte. Smysl dava jedine SC mapa Tesly a jeji plany. Je tam naplanovna vystavba cca.30 SC, ktere maji prednost pred stavbou SC v CR. Stavi se nejvic v BRD, kde jezdi i nejvice Tesel, a pak ve Francii,Svycarsku ,Italii, Rakousku..Plany jsou ve Spanelsku, a dalsi rozsireni v Italii, kam zase jezdi nejvice Nemcu na dovolenou. Do Phy jich miri jaksi podstatne mene, ze..
                Krome toho Nemec trasu Berlin Viden nepojede autem, ale poleti, ze..

                1. Z toho jsem vychazel.
                  Z toho jsem vychazel. Dekuji..Ikdyz bych mnozstvi uvadene panem Kubisem uvital velmi rad..

Napsat komentář