Autopůjčovna koupila 401 elektrických dodávek Nissan e-NV200

Dánská pobočka americké autopůjčovny AVIS si nově pořídila 401 elektrických dodávek Nissan e-NV200 a k tomu i 60 elektromobilů Nissan Leaf.

Elektrická dodávka Nissan e-NV200. Nedávno jsme ji měli na týden půjčenou, takže brzy přineseme náš test.
foto: Nissan

Dánský AVIS bude mít ve své flotile díky novému nákupu 400 elektromobilů e-NV200 a 60 elektroaut Leaf k dispozici už 861 elektromobilů Nissan.

Už v roce 2014 si firma objednala celkem 400 elektromobilů Nissan Leaf. Zájem o auta je v Dánsku zjevně značný, a tak teď firma přidala další vozy.

Potvrdil to i Kasper Gjedsted, manažer AVIS Denmark. „S vozy Nissan Leaf jsme měli v Dánsku obrovský úspěch, velmi rychle jsme pronajali všechna auta, která jsme od Nissanu koupili,“ řekl doslova.

7 Comments on “Autopůjčovna koupila 401 elektrických dodávek Nissan e-NV200”

  1. No horší dobu si dánská
    No horší dobu si dánská pobočka amerického Avisu fakt už vybrat nemohla. Zrovna, když u nás v ČR, zemi s 10,5 miliony obyvatel soukromý subjekt nakoupí první 15 Leafů pro půjčovnu, tak hromští imperialisti z volstrýtu v klidném 5,6 milionovém Dánsku koupí Leafů 60 a eNV dodávek hned 400.
    Jak se teď mohou naši politici holedbat úspěchy země na poli elektromobility? Být to ještě před volbami, určitě v tom měla prsty CIA. :-)))

    1. Ale Radovane !!!!! Je stále
      Ale Radovane !!!!! Je stále velký rozdíl mezi ČR a vyspělou Evropou. Jistě Českomoravští politici musí vládnout státu, a nikoli podnikat, jedině skrytě. V Dánsku a vyspělé Evropě je podnikatelský záměr a rozvaha a potom teprve politik. V ČR se stále držíme skrytého centrálního pragocentristického plánování fungujícího v nedávné minulosti.

  2. Je zvláštní, že v
    Je zvláštní, že v Americe se Leafy, tak masově půjčují na leasing nebo podobně, namísto aby si je lidi koupili. Snad je to tím, že je v teplejších oblastech obava z degradace baterií(a černý Petr by tak zůstal v rukách majitele) a překotnost vývoje v emobilitě a nikdo nechce e-auto zastaralé technologie držet déle.

    1. Tam jde podle lidí, co tam
      Tam jde podle lidí, co tam nějakou dobu žili, o naprosto běžnou věc. Američan pořizuje všechno na splátky a tady je to navíc zpestřeno tím, že se jedná o finanční leasing. Tedy podle smlouvy si většinou po 1-3 letech může vybrat jiný vůz ve stejné cenové kategorii nájemného.
      Odpovídá to jejich naturelu a mobilitě. Auto taky často mění – alespoň starší generace – jako výraz sociálního postavení. Což by znamenalo při změně práce nebo postupu ve firmě neustále nakupovat a prodávat.
      Takže v rámci absolutního zaměření na zákazníkovy potřeby se prodejci aut rychle přizpůsobili. U nás jsme tohle běžným občanům umožnili masově teprve loni a jen pár automobilek.

Napsat komentář