Volkswagen Golf GTE Sport se představuje

Volkswagen katapultuje koncepci GT do budoucnosti. Na příkladu studie Golf GTE Sport názorně ukazuje, co všechno lze s karoserií z uhlíkového kompozitu, novo přístrojovou deskou a hybridní soustavou s nabíjením, výkonem 295 kW/400 k a pohonem všech kol.

Volkswagen Golf GTE Sport navrhli studenti
foto: Volkswagen

Jižní břeh rakouského jezera Wörthersee se již po více než tři desetiletí proměňuje v květnu v Mekku fanoušků GTI. A je již dlouhou tradicí, že Volkswagen pravidelně připravuje mimořádná automobilová překvapení pro návštěvníky této akce, jichž bývá až 200 000.

Kromě dvou světových premiér představuje Volkswagen u jezera Wörthersee také nové Scirocco GTS a dva mimořádné vozy Golf navržené studenty.

auto Volkswagen Golf GTE Sport se představuje

foto: Volkswagen

auto Volkswagen Golf GTE Sport se představuje

foto: Volkswagen

Golf GTE Sport přenáší tradice modelů Volkswagen GT do budoucnosti. Technicky vyspělý Golf, vyrobený z kompozitů vyztužených uhlíkovými vlákny, je poháněn celkem třemi motory, které tvoří hybridní pohon s možností externího nabíjení a celkovým výkonem 295 kW/400 koní.

Studie s nejvyšší rychlostí 280 km/h nechává za sebou běžné hranice mezi silničními vozy.

Její progresivní hybridní systém v kombinaci s technicky vyspělým pohonem všech kol, lehká karoserie, optimální hodnoty aerodynamického přítlaku, velmi precizní podvozek a nová přístrojová deska inspirovaná motoristickým sportem a nevšední koncepce sedadel umožňují na závodním okruhu strhující výkony.

auto Volkswagen Golf GTE Sport se představuje

foto: Volkswagen

auto Volkswagen Golf GTE Sport se představuje

foto: Volkswagen

Studie však právě tak může na povel tlačítka ujet s čistě elektrickým pohonem až 50 kilometrů s nulovými emisemi.

Golf GTI Clubsport se stane začátkem roku 2016 dosud nejvýkonnějším sériově vyráběným „GTI“. Jeho motor je vyladěn na nejvyšší výkon 195 kW/265 k, který může být díky funkci „overboost“ krátkodobě zvýšen o dalších 10 procent.

Jubilejní model přijde na trh nejen s extrémně výkonným motorem, ale i s individualizovaným interiérem a exkluzivními karosářskými prvky. Díky inovativním aerodynamickým řešením se Golf GTI Clubsport velmi přibližuje svými senzačními hodnotami přítlaku k profesionálnímu motoristickému sportu.

V létě 2014 debutovala modernizovaná generace kultovního sportovního vozu Scirocco. Nyní na tomto základě přichází nové Scirocco GTS, které Volkswagen představuje u jezera Wörthersee v evropské premiéře.

Motor verze GTS o výkonu 162 kW/220 k patří mezi nejoblíbenější jednotky v nabídce modelové řady Scirocco, protože sdílí konstrukční geny s motorem modelu Golf GTI. Scirocco GTS s ním zrychlí z 0 na 100 km/h za pouhých 6,5 sekundy.

Nejvyšší rychlost: 246 km/h (DSG: 244 km/h). Verze GTS je sériově vybavena mimo jiné novými 18“ koly z lehké slitiny, speciálními nárazníky a dalšími individualizovanými prvky exteriéru i interiéru.

tisková zpráva

Napsat komentář