Ve Francii vyrostou tisíce nových dobíječek pro elektromobily

Francie dnes vyrábí asi 75 % elektřiny v . Také historie elektromobility sahá v zemi galského kohouta poměrně daleko. Nové plány proto nejsou překvapením.

Francouzská průmyslová společnost před lety pro pařížský program úspěšně dodala tisíce elektromobilů Bluecar. Ty se dnes prohánějí nejen po Paříži, ale i mnoha dalších velkých městech Francie.

Elektromobilita zde má dlouhou historii. Už v 90. letech minulého století zde elektromobily intenzivně využívala například francouzská pošta, ale i soukromí uživatelé. Energetický mix, kdy většinu elektřiny vyrábějí bezemisní jaderné elektrárny, navíc k rozvoji elektromobility přímo vybízí.

vlastní

5 Comments on “Ve Francii vyrostou tisíce nových dobíječek pro elektromobily”

    1. Nabijecka 7 kW bude zrejme
      Nabijecka 7 kW bude zrejme jednofazova. Takze bude mit vetsi vykon nez standardni 16A zasuvka, ktera ma maximalni vykon 230V * 16 A = 3,68 kW. Pravdepodobne se bude tedy jednat o jednofazovou 32 A zasuvku, ktera vyda max. 7,36 kW. To je moje interpretace. Bohuzel v clanku nic presnejsiho neni.

  1. Dala by se – vzhledem k tomu
    Dala by se – vzhledem k tomu že to prohlásili v prosinci 2014 – Firma Bolloré aktuálně ohlásila, že ve spolupráci s ministerstvem ekonomiky během následujících dvou let vybuduje ve Francii celkem 16 000 dobíjecích stanic pro elektromobily. Dobíječky tak budou rozmístěny po celém státě velmi hustě, vzdálenost mezi nimi nebude vyšší než 40 km. – zjistit aktuální situace? Zda 5 měsíců opravdu pracovali a už něco udělali? Přeci jen jsou to Francouzi….

Napsat komentář