POZVÁNKA: Sraz majitelů elektromobilů Tesla

Chystá se další velký sraz majitelů elektromobilů Tesla. Proběhne ve dnech 6.6. a 7.6.2015 a bude tentokrát rozdělen na dvě části.

Na minulém srazu majitelů Tesla Model S v Česku se z 18 pozvaných sjelo 13 účastníků. Pan Kubiš i my věříme, že letos jich bude výrazně více. „Bylo by vysoce žádoucí ukázat, že elektromobilita v ČR je reálná a že potřebujeme urychleně vybudovat síť výkonných nabíjecích stanic podél dálnic a rychlostních silnic,“ říká k tomu František Kubiš.
foto: Tesla Motors

První polovina bude zaměřena především na veřejnost, propagaci elektromobilů Tesla a elektromobility jako takové. Proběhne 6.6. v Ostravě na Polygonu a je časově sladěna s akcí „Electric Marathon Kiew – Monte Carlo“.

Při té příležitosti bude probíhat zároveň doprovodní akce s účastí vedení města, kterou zastřešuje provozovatel Polygonu ve spolupráci s a sjedou se tam i elektromobily z Ostravy a okolí.

Pokud budou mít účastníci zájem, bude možnost ověřit si jízdní vlastnosti jejich elektromobilu v kritických situacích, ale v bezpečných podmínkách na Polygonu.

Ačkoli nabíjení na tuto část akce zjišťuje ČEZ, prosí organizátor srazu, pan Ing. František Kubiš, známý český propagátor elektromobility, aby se ti co přijedou nahlásili předem.

„Je totiž zásadní rozdíl jestli se má nachystat nabíjení pro 7 (již jistých) nebo přes 50 (pozvaných) Modelů S,“ vysvětluje. Pro ty kdo přijedou z větší vzdálenosti, je možnost domluvit ubytování s nabíjením v horském hotelu Soláň.

V případě zájmu je podle Kubiše možné příjezd do Ostravy zorganizovat jako Hvězdicovou jízdu. Jeden ze startovních bodů Hvězdicové jízdy by mohl být ve Valašském Meziříčí (areál firmy ROBE) kde údajně v té době již bude v provozu CHAdeMO rychlonabíjecí stanice vybavená taky konektorem pro 22kW nabíjení Tesly. „Další startovní bod by mohl být v Brně, další v Žilině a podobně,“ dodává Kubiš.

Po skončení akce v Ostravě je pro majitele vozů Tesla v plánu přesun na 360 km vzdálený Monínec v Sedlec-Prčice, kde má 7.6. proběhnout druhá část srazu.

„Tento přesun bych chtěl využít aby se ověřilo jestli je rychlá jízda na 360 km skutečně rychlejší než pohodová s optimální rychlostí. Proto hlavní skupina pojede na jeden zátah optimální rychlostí až na Monínec a druhá menší kontrolní skupina, pojede max. povolenou rychlostí a bude nevyhnutnou dobu nabíjet v Brně,“ popisuje Kubiš . Tento přejezd by mohl být podle něj zároveň ideální k tomu, aby si jednotliví majitelé elektromobilů mohli porovnat vzájemně dojezd.

Část srazu, která bude probíhat na Monínci je plánována více jako soukromá. „Předpokládám, že zde budeme mít možnost si vzájemně zdělit všechny zkušenosti včetně negativních a jak je s Tesla Motors nejlépe řešit,“ vysvětluje Kubiš s tím, že on sám „prohloupil“ 400 EUR na výměně čelního skla).

Aktuálně je program celé akce následující:

6.6.2015 – Ostrava

9:00 – 11:00 se sjíždějí účastníci co potřebují delší nabíjení, nebo si chtějí zajezdit na Polygonu.
11:00 – oficiální zahájení srazu elektromobilů
12:00 – oběd
13:00 – příjezd hlavního pelotonu „Electric Marathon Kiew – Monte Carlo“
13:00 – 15:00 slavnostní program
15:00 – spanilá jízda (zajištěno policií ČR) = přejezd před Ostravskou radnici + focení
16:00 – odjezd z Ostravy
– peloton s účastníky TESLA srazu směr Monínec
– peloton „Electric Marathon Kiew – Monte Carlo“ směr Bratislava
20:30 – příjezd na Monínec, nabíjení, večeře

7.6.2015 – Monínec
na Monínci bude pro nahlášené zájemce domluveno nabíjení již den předem

do 10:00 se sjíždějí účastníci co potřebují delší nabíjení
10:00 – oficiální zahájení TESLA srazu
12:00 – 13:00 oběd
13:30 – společný odpolední program

vlastní

11 Comments on “POZVÁNKA: Sraz majitelů elektromobilů Tesla”

  1. Tak jsem si myslel, že se
    Tak jsem si myslel, že se také přijedu podívat na setkání s kolegy se svým novým krasavcem ale asi to nevyjde. Bohužel přístup Tesly ke svým zákazníkům v Evropě je doslova neskutečný a jako ze zlého snu. Dle názoru mého i všech možných odborníků zřejmě v rozporu s evropským právem. Proto ještě svoje auto nemám před domem ale je v pořád Tilburgu. Tak třeba někdy příště, pořád pevně věřím že to auto za to stojí.

    1. Samozřejmě můžete
      Samozřejmě můžete přijet i na Monínec, nikdo Vám nebude bránit aby jste se podívali (už teď je jisté, že tam bude přes 10 Modelů S). Jsem si skoro jist, že si i tam najdeme čas k odpovídání na dotazy zájemců, ale na rozdíl od Ostravy to nebude po celou dobu co tam budeme.

      Predpokládám, že týden před akcí zveřejním tady na Hybridu upřesnění programu včetně předpokládaného času kdy se u Monínce budeme věnovat všem zájemcům o elektromobily.

    1. Jde o Centrum bezpečné
      Jde o Centrum bezpečné jízdy firmy Libros v Ostravě-Přívoze na ulici Palackého http://www.centrum.libros.cz/, příjezd nejlépe z ulice Slovenská, která vede částečně rovnoběžně s dálnicí D1. Ze Slovenska od Žiliny a Frýdku-Místku po Místecké a těsně před D1 sjezdem na Slovenskou (nebo přes Havířov, na trase v Třinci a Havířově jsou pomalé nabíječky ČEZu s 230V 16A a Mennekesem). Areál je velký a vcelku nepřehlédnutelný.

      Pokud jedete do Ostravy něčím jiným než Teslou z Brna či Pardubic, pak cestou není prakticky nic. Jen sem tam soukromá zásuvka 230V 16A nebo i 400V 16A či 23A, ale je dobré se předem domluvit.

      Pokud dojedete jinou elektřinou než Tesla, třeba se zásuvkou CHAdeMO nebo Combo nebo potřebujete Mennekes, tak nejbližší rychlodobíječka ČEZu se všemi 3 standardy je na ulici Hornopolní u Hotelu Park-inn komplexu Orchard, 4 km a 6 minut jízdy z centra Libros po Místecké až k němu.
      Další jízdou po Místecké (z Librosu 5,5 km a 8 minut) se dostanete k OC Nová Karolina, kde v podzemí je přes víkend parkování zdarma a 8 dobíjecích míst zdarma se zásuvkami 230V 16A, 400V 16A a 400V 32A.
      Další 2 nabíječky ČEZu v Ostravě (pomalé s 230V 16A a Mennekesem) jsou z Librosu stejně daleko před Krajským úřadem na ulici 28.října nebo pak před Kauflandem v Ostravě-Zábřehu na Výškovické ulici buď z Librosu po Slovenské, Rudné a Plzeňské nebo po D1 a Rudné na Plzeňskou +-10 km.

Napsat komentář