Toyota RAV4 Hybrid se představí na autosalonu v New Yorku!

Toyota je jednoznačným lídrem v prodeji hybridů. Už dříve avizovala, že chce mít hybrid v každé své řadě. Nyní na autosalonu v New Yorku představí novinku Toyota RAV4 Hybrid.

Toyota RAV4 Hybrid – zatím jediné foto, které je k dispozici
foto: Toyota

Model Toyota RAV4 Hybrid bude představený na mezinárodním autosalonu v New Yorku dne 2. dubna v 18:30h (CET). To je prozatím všechno, co o tomhle autě víme. O čemkoliv dalším můžeme jen spekulovat.

Asi nebude těžké odhadnout, že nové bude využívat podobný systém hybridního pohonu jako modely Prius, Prius+, Yaris Hybrid nebo Toyota Auris Hybrid.

Některé zdroje hovoří o tom, že auto využije pohonný systém z nového Lexus NX 300h, tedy 2,5l čtyřválec a dva elektromotory; soustava nabízí celkový výkon 145 kW.

Toyota RAV4 je legendou mezi sportovně-užitkovými vozy, která se i ve fosilní verzi může pyšnit velmi dobrou spotřebou a zajímavou pořizovací cenou. Šetrná SUV jsou dnes v kurzu, mají nebo připravují je prakticky všechny automobilky.

Zajímavé je, že Toyota nesáhla po řešení , ale zůstala u osvědčeného plného hybridu. A to i přesto, že ve spolupráci s Tesla Motors vyvinula a krátce prodávala plně elektrickou druhou generaci Toyota RAV4 EV.

tisková zpráva

6 Comments on “Toyota RAV4 Hybrid se představí na autosalonu v New Yorku!”

  1. Tiez som sa povozil v
    Tiez som sa povozil v hybride. Auris combi. Velky kufor, ideal pre didinne auto ako aj pre manzelku co nezvlada manual prevodovku. Spotreba naozaj mala. Ta plynulost jazdy uzasna. Mne trosku chybal pocit pidradenia, cyhnatia otacok a vyrazenia kupredu, no na druhu steanu, vyrazi to vpred rychlejsie vdaka elektromotoru a netreba cakat az si podradim, texa schopnost obihat je uplne ok.

  2. Toyota ma nejlepsi hybridný
    Toyota ma nejlepsi hybridný systém na svete a nerozumiem prečo to nevedie využiť. Ten 2,5l hybridný motor z IS300h mal byt už v avensise a RAVke dávno. Teraz mali zavádzať pluginy do väčšiny modelov. Iné automobilky majú hybridy v plienkach, ale pluginy predstavujú vo veľkom.

    1. … něco na tom rozhodně
      … něco na tom rozhodně je .. 🙂
      O minulem vikendu v ramci dnu Toyoty jsem se zastavil u dealera mrknout na Yarise hybrid a popř. projet. Jeli jsme a dokonce jsem řídil… skvostná jízda, fakt mě to uchvátilo. Při rozjezdu jemné „kňučení“ eletro pohonu, pak přiskočil spalovák, ale to přiskočení bylo neznatelné, jak z hlediska hluku tak plynulosti. Na displeji bylo vidět „tok“ energii, ale nestačil jsem jej sledovat, abych Yariska nenabořil a tak mi říkal dealer… Zkusil jsem také při rozjezdu na to krapet šlápnout, abych zjistil, jak ten automat řadí, v minulosti jsem někde četl, že to „cuká“ jako normální automat. Nic, naprosto plynulý zátah, jen už byl trošku slyšet motor (spalovák). Fakt mě to nadchlo… a dealer říkal, že nový Auris to má ještě lepší….
      Je fakt, že cena je vyšší, ale jede to pěkně….
      ahoj, Jiri

Napsat komentář