SpaceX uvádí: start vesmírné rakety Falcon Heavy

Včerejší animovaná reklama na nový Chevrolet Volt nebyla nic moc. Zato nové video od SpaceX má ty správné grády. Ukazuje jak by měl vypadat plánovaný start vesmírné rakety Falcon Heavy, včetně opětovného návratu všech tří raket na zemi.

Start rakety Falcon Heavy v představě animátorů společnosti SpaceX. Doufejme, že podobně to bude vypadat i v reálu!
foto: SpaceX

Společnost SpaceX, kterou vede , spoluzakladatel , nedávno potvrdila investici $1 mld. od Google. Jen pár dnů předtím skoro úspěšně přistála se svou raketou zpátky na zemi poté, co dopravila zásoby k Mezinárodní vesmírné stanici ISS.

Během letošního roku chce SpaceX konečně představit světu také svou nejsilnější vesmírnou raketu Falcon Heavy. Ta se de-facto skládá ze tří jednotlivých raket Falcon 9. Na videu jak raketa startuje z Kennedyho vesmírného centra, vynese na orbitu satelit a jednotlivé stupně se pak vrátí bezpečně na zemi.

SpaceX

7 Comments on “SpaceX uvádí: start vesmírné rakety Falcon Heavy”

  1. To video je sice hezké, ale
    To video je sice hezké, ale obávám se že nepřesné, protože zpátky na zem zřejmě blízko odpalovací rampy se budou moct vrátit jen ty postranní urychlovací bloky. Hlavní 1. stupeň v momentně, kdy se od něj bude oddělovat druhý stupeň, bude už příliš daleko nad oceánem (jelikož dráha letu se postupně naklání, až je vodorovná k oběžné dráze) aby mohl přistát vedle urychlovacích bloků. Velice pravděpodobně bude přistávat na prámu v oceánu tak jak to SpaceX letos v lednu testovala.

      1. Já to tak přímo
        Já to tak přímo vídím….oblet který jim zároveň poslouží jako „brzdná část“ letu…je otázka jak moc je to náročné na palivo a hlavně na ten jejich otevřený hydraulický okruh…pokud ho tedy nepoužívají až v atmosféře což bude logičtější ale raketový vědec nejsem…

Napsat komentář