PRVNÍ DOJMY: Volvo V60 Plug-in hybrid

První diesel-hybridy začal v Česku prodávat Peugeot. První plug-in diesel-hybrid má ale teprve Volvo v modelu Volvo V60 Plug-in hybrid. O tomhle autě se mluví už déle než čtyři roky, ale v prodeji je u nás teprve několik měsíců.

Volvo V60 Plug-in hybrid je pohledný kombík
foto: Volvo

V polovině prosince jsme dostali možnost Volvo V60 Plug-in hybrid krátce vyzkoušet. Hybridní kombík do zásuvky ukrývá pod kapotou pětiválcový turbodiesel D5 s objemem 2.4 litru. Automatická šestistupňová převodovka přenáší jeho sílu na přední nápravu.

ČLÁNEK STAŽEN

vlastní

7 Comments on “PRVNÍ DOJMY: Volvo V60 Plug-in hybrid”

  1. Toyota nemontuje do aut HSD
    Toyota nemontuje do aut HSD ziadnu prevodovku CVT ale eCVT a ta okrem nazvu nema s CVT nic spolocne. V CVT su v podstate dva kuzele a prevodovy pomer sa meni presunom..v eCVT ziadne kuzele nie su ,je tam planetovy prevod a na nom pripojene benzinak..a dva elektromotory…nic sa nikam nepresuva..nic sa neradi..vystupne otacky su suctom benzinaku a elektromotora..generator je napevno spojeny s napravou.
    Nato ze ste stranka o hybridoch to mate slabo zmaknute.

  2. Volvo V60 PHEV – mimo jiné
    Volvo V60 PHEV – mimo jiné provozujeme od 4/2013 a nejsme fanatici (pouze nadšenci):-) Byl to v té době jediný vůz 4×4 který uměl jet pouze na elektřinu dál než 1km. Velkým kladem tohoto auta je také topení které nevyužívá energii v baterii ale výhradně naftu. Aby se Vám vůz „vyplatil“ je to pouze o tom jak ho využíváte – u nás jezdí po-pá pouze na elektřinu (reálný dojezd cca 40km) a pouze o víkendu se občas zapne hlavní motor – dlouhodobá spotřeba je cca 2,5 l/100km.

    1. Na spritmonitor.de má 13
      Na spritmonitor.de má 13 uživatelů vedoucích statistiku k tomuto autu průměrnou spotřebu 4,83 l, nejnižší tam má kdosi 3,81 l, nejvyšší 6,56 l/100 km. Je fakt, že toto se Volvu moc nepovedlo – velká Toyota Prius Plus jezdí podle tamních dat v průměru za 5,5 l. Není to sice 4,83 l, ale také to není plug-in a stojí o polovinu méně…

Napsat komentář