Autosalon Detroit 2015: Tesla Model X? Ne, díky

Detroitský autosalon je přehlídkou toho nejlepšího, co americké automobilky nabízejí. Jenže něco tam přeci jen chybí. Tesla Motors se rozhodla, že nedávno odložené elektrické SUV Tesla Model X v Detroitu opět neukáže.

Elektromobil Tesla Model S na autosalonu v Detroitu je – mimo jiné s novou nabídkou zadních sedaček ve stylu „Executive“. Očekáváme, že stejná nabídka bude později dostupná také pro Model X.
foto: Tesla Motors

Zatímco na veletrhu spotřební elektroniky CES 2015 v Las Vegas mohli návštěvníci elektromobil Tesla Model X v klidu obdivovat a natáčet (viz. video), na autosalonu v Detroitu tohle auto chybí. Místo něj jsou k vidění elektromobily Tesla Model S řady D nadupané až po strop, například s novými luxusními zadními sedadly řady „Executive“.

Redaktoři magazínu InsideEVs se proto obrátili přímo na zástupce automobilky Tesla Motors. Ti potvrdili, že Model X se na autosalonu v Detroitu neobjeví. Je pravděpodobné, že Tesla nechce zapadnout mezi všemi ostatními novinkami a raději si udělá vlastní akci. Protože na nich, jak dobře ví třeba i Apple, bude mít pozornost všech médií jen pro sebe.

Tesla Motors, InsideEVs

3 Comments on “Autosalon Detroit 2015: Tesla Model X? Ne, díky”

    1. Ako je to s tými zadnými
      Ako je to s tými zadnými sedadlami? Do nových sa už automaticky montujú tie nové, čo majú viac miesta nad hlavou? Tieto luxusné sedačky mi až tak luxusné nepripadajú – je tam elektrické ovládanie sklonu a vetrania a podobné vychytávky? Tieto sedadlá sú, predpokladám, určené predovšetkým čínskym zákazníkom.

Napsat komentář