Raketa SpaceX při přistávacím manévru havarovala

V sobotu v dopoledních hodinách se do vesmíru vydala raketa Falcon 9 1.1 s nákladem pro Mezinárodní vesmírnou stanici. Cílem mise bylo mimo jiné vyzkoušet revoluční způsob přistávání prního stupně nosné rakety. Přistání se však nezdařilo.

Náklad se v pořádku dostal na oběžnou dráhu, první stupaň bohužel se na námořní přistávací plošinu netrefil.
foto:

Raketa Falcon 9 měla přistát na námořní plošině o rozměrech zhruba 90 krát 30 metrů, plující v Atlantiku 322 kilometrů severovýchodně od Mysu Canaveral. Pokus se však nepovedl, raketa se sice strefila na plošinu, ale přistála příliš tvrdě, rozlomila se a spadla do vody.

Raketa Falcon 1.1 společnsoti SpaceX se vydává do vesmíru.
video: YouTube

„Bylo to blízko, ale na doutník to tentokrát není,“ připustil šéf společnosti SpaceX Elon Musk. Nicméně dodal, že „tentokrát jsme toho moc nepokazili a to je dobré znamení do budoucna“.

YouTube

21 Comments on “Raketa SpaceX při přistávacím manévru havarovala”

  1. Návratné rakety jsou
    Návratné rakety jsou problematické. Lepší řešení bude využití pro první fázi letu proudových motorů se zesíleným tahem pomocí plazmy, která bude následně samostatně využita pro další let. Tato konstrukce je vývojově zatím náročná, měla by být motivací pro NASA.

      1. Ono poslední dobou vůbec
        Ono poslední dobou vůbec dochází k zajímavým věcem na poli raketových motorů. SNC vyvíjí pro Space Ship Two „tuhotekutý“ hybridní motor. Blue Origin a SpaceX zase první motory na kapalný metan, rusové pro změnu jaderně-elektrické motory ( i když tam je otázka s bezpečností v případě havárie, s čímž si ale Rusové nikdy hlavu moc nelámali ;)) atd. Budoucnost bude v kosmonautice opravdu zajímavá.

        1. Nedavno bol dokument, aj tie
          Nedavno bol dokument, aj tie najrychlejsie reakt.motory ktore sme teoreticky sch.vyrobit, su priliz pomale vzhladom na medzihviezdne (aj medziplanetarne – treba brzdit a ubrzdit) vzdialenosti. To bola prva facka, ta druha je mnozstvo nesenej energie k tomu potrebnej (aj pre nastartovanie laserovej fuzie pokial sa vypne).

          Ako pridavok tam bol problem s ochranou, elektromagneticke pole by zralo privela energie a voda v plasti (vodik vo vode neutralilzuje naproti kovom ktore to potom musia vyziarit) by riadne dvihla mass.

          Riesenim je co teoria pripusta a co tam jeden vedec v mikroskopickom meritku skuma, roztiahnutie a zmrstenie priestoru (matrix) pred a za (ako v startreku).

          A ako nakoniec povedali, aj pri tomto existuje teoreticke max. o kolko to dovoluje rychlejsie ako svetlo (rozp.priestoru rychl. ako svetlo neporusuje fyz.zak.). A stale by to bolo velmi pomali aby sme sa dostali z jedneho konca galaxie na druhy (najrychl.za 10 000 r. aj pri FTL ktore teoria pripusta).

          1. Tak o nějakém
            Tak o nějakém mezihvězdném nebo dokonce bezigalaktickém cestování si opravdu může lidstvo nechat jen zdát, pakliže nevymyslí nějaký úplně revoluční způsob cestování vesmírem, jako je např. zmíněné roztahování a smršťování časoprostoru nebo použití červích děr.
            V silách dnešní kosmonautiky je tak maximálně sluneční soustava a to ještě jen k blízkým planetám a asteroidům. Nicméně díky zlevňování raketové technologie a novým motorům by mohlo v relativně dohledné době (v řádech desetiletí) začít těžit nerosty na Měsíci a asteroidech, nebo aspoň vysílat robotická vozidla na velké měsíce Jupitera a Saturnu, čehož bych se rád dožil 🙂

      1. Tak to jste na omylu.
        Tak to jste na omylu. Zapálení doutníků je totiž v NASA tradiční částí oslavy každé úspěšné mise. Můžete to vidět na mnoha záběrech z řídícího centra při misích Apollo a Mercury, kdy po úspěšném přistání astronautů je to jedna z prvních věcí, co v řídícím středisku udělají. Ale netýká se to jenom NASA. V oblibě to mají i US vojáci a ve filmech to můžete vidět především u vojenských pilotů, kteří si zapálí po každé misi, kterou se jim podaří přežít 🙂
        Pochybuju sice, že Musk kouří doutníky, ale v té jeho větě se zřejmě odkazoval právě na zvyk z NASA.

          1. Jste na omylu. „Close, but
            Jste na omylu. „Close, but no cigar“ rozhodně neznamená „bez práce nejsou koláče“, jak tvrdíte Vy.
            Musk prostě naráží na zvyk, kdy se po úspěšné misi zapaluje doutník, což v tomto případě nebylo splněno. Nic víc, nic míň.

            Mimochodem, bez práce nejsou koláče se anglicky řekne: No bees no honey, no work no money.

            1. Milane, Milane, kdybyste
              Milane, Milane, kdybyste lépe chápal psaný text, tak byste pochopil, že jsem tím nemyslel, že „close, but no cigar“ = „bez práce nejsou koláče“ (což by ani nedávalo žádnou logiku), ale že se prostě jedná o idiomatickou vazbu, kterou nelze překládat doslova stejně jako např. zmíněný český idiom. Nakonec o komentář níže jsem napsal, co že onen anglický idiom v češtině znamená, takže vaše reakce je v podstatě úplně zbytečná 😉

              Btw. S tou větou „Nic víc, nic míň“ plně souhlasím. Ano, je to jen idiom, nic víc nic míň 😉

              1. No vidíte, a přesto hned
                No vidíte, a přesto hned více lidí pochopilo Váš první komentář jinak a proto ty reakce. Váš původní příspěvek, lze totiž chápat i ve významu: Ono s tím doutníkem to byla taková fráze, (která znamená) něco jako „bez práce nejsou koláče“.
                I tento výklad je logicky správný. To „něco jako“ totiž může znamenat, že se snažíte o přibližný překlad této fráze, ale taky to může být (jako ve Vašem případě) jen uvedení příkladu jiné fráze.
                Proto, prosím, hned někoho neurážejte a neříkejte, že nechápe psaný text.

                1. Více lidí? Zatím to
                  Více lidí? Zatím to nepochopil jen Milan 😉 A řekl bych, že slovo urážka je hodně silné. Aspoň já osobně, než na někoho reaguji, tak se jeho text radši víckrát přečtu, abych ho třeba nepochopil špatně. A když si stále nejsem jistý, tak určitě rovnou nepíšu, že se mýlí.
                  A jinak s vámi stejně nesouhlasím. Měl byste pravdu, kdybych tam nedával ten dovětek: „Taky tím nikdo nechce říct, že když zamaká, tak si dá k večeři koláče.“ Právě tímto dovětkem je čitateli dáno najevo, že to je jen příklad analogie, nikoliv český ekvivalent.

                  Ale jinak se tu nehodlám nějak dohadovat o této v podstatě úplné malichernosti, která je navíc dost off-topic. Takže pakliže moje připuštění „Ano, mohl to někdo pochopit špatně“ tuhle zbytečnou debatu ukončí, tak tak rád činím 😉

  2. Dle tweetu Muska jim prý
    Dle tweetu Muska jim prý těsně před dosednutím došla hydraulická kapalina v těch stabilizačních roštech, takže se stala raketa neovladatelnou. Prý v příštím startu (který by měl být 29.1.) jí bude o 50 % víc. Otázka je, jak se vlastně taková hydraulická kapalina spotřebovává, případně proč uniká a proč se těm únikům nedá zabránit.

    1. Držím im palce.
      Držím im palce. Revolučné to bude až keď sa im podarí použiť ten prvý stupeň na nový let a to tak aby jeho repas bol výrazne lacnejší ako výroba nová. Musk predpokladá, že do konca roka by sa to malo podariť, uvidíme koľko to bude stáť.
      Na rôznych fórach je neskutočne veľa ľudí, ktorí tvrdia, že sa to nevyplatí. Dúfam, že SpaceX zas raz dokáže, že robia veci, ktoré iní považovali len pár rokov späť ako nemožné.

Napsat komentář